• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lola Smiljanić opet u Partizanu! Dobio izuzetno važan posao - radiće sa crno-bijelim biserima!

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler Partizana Milan Smiljanić opet je u Humskoj.

 Milan Lola Smiljanić trener omladinaca Partizana Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije Milan "Lola" Smiljanić vraća se u tim iz Humske! Ovog puta u sasvim drugačijoj ulozi - nekadašnji centralni vezni koji je do skoro bio pomoćni trener u OFK Beogradu sada preuzima omladince Partizana. Kako prenosi "Telegraf", Smiljanić je dogovorio sa klubom da u narednoj sezoni predvodi omladinsku ekipu.

Lola se vraća na mjesto gdje je gradio igračku karijeru, a na klupi omladinskog tima Partizana nasljeđuje Nenada Stojakovića. doskorašnji trener crno-bijelih napustio je to mjesto kako bi radio u seniorskom fudbalu, u slovenačkoj Gorici. Kao jedan od Stojakovićevih nasljednika pominjao se Đorđije Ćetković, ali je izbor pao na Milana Smiljanića koji dobija priliku za prvi samostalni angažman.

On je imao priliku da započne trenersku karijeru u Partizanu i prije dvije godine, ali je tada želio da produži igračku karijeru. Na kraju se u trenerskim vodama našao nakon završetka karijere u OFK Beogradu, a prvi posao bio mu je da pomogne Simu Kruniću na putu "Romantičara" ka Superligi Srbije.

Smiljanić je ponikao u Partizanu i čak 13 godina igrao je za mlađe kategorije kluba, prije nego što je dvije sezone odigrao u seniorskom timu. Uslijedili su Espanjol i Sporting Hihon, pozajmica u Partizan, još dvije godine u Humskoj, pa Genčerbirligi, Makabi iz Netanje, Pert Glori, Hapoel Aškelon, još četiri godine u Partizanu i barski Mornar. Igračku karijeru završio je u OFK Beogradu, za koji je svojevremeno igrao i njegov otac Branko, kasniji uspešni trener u klubovima širom svijeta.

Tokom tri mandata u crno-bijelom dresu Milan Smiljanić osvojio je tri titule i dva Kupa Srbije. Odigrao je čak 186 mečeva, uz tri gola i pet asistencija, a u prvom mandatu skrenuo je i pažnju selektora. Lola je odigrao šest mečeva za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC