• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsko finale napravilo haos Partizanu: Loše vijesti pred kvalifikacije za Ligu šampiona

Navijači Partizana trebalo bi da bodre Atalantu u posljednja dva meča italijanskog prvenstva.

 Protiv koga Partizan igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana imaju još jednu utakmicu prije nego što spuste zavjesu na ne pretjerano uspješnu sezonu - evropska avantura završena je u kvalifikacijama, u Kupu Srbije Zvezda je bila bolja u polufinalu, a u prvenstvu su crno-bijeli ostali iza najvećeg rivala, sedmi put u nizu. Ipak, za razliku od prethodnih sezona, ekipa iz Humske će narednog ljeta u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zbog dobrog koeficijenta Superlige Srbije na UEFA listi, šampion Crvena zvezda će u plej-of za reformisanu Ligu šampiona, dok će Partizan kao vicešampion od drugog kola početi kvalifikacije za to takmičenje. Šansa koju će dobiti crno-bijeli je ogromna, ali put do igranja protiv najboljih timova u Evropi neće biti nimalo lak za drugoplasirani tim u srpskom prvenstvu. Posao je dodatno otežao trijumf Atalante nad Bajerom (3:0) u finalu Lige Evrope, pa bi sada rivali Partizana mogli da budu Slavija iz Praga, RB Salcburg ili Fenerbahče.

Da je Bajer osvojio trofej, protivnici Partizana u drugom kolu kvalifikacija bili bi Fenerbahče ili Dinamo iz Kijeva. Oba tima su izuzetno jaka, ali djeluje da Partizan ne bi bio u potpunosti bez šansi tokom dvomeča protiv tih ekipa. Ovako, postoji šansa da ni ne igra protiv njih. Dio kvalifikacija za Ligu šampiona zavisi i od plasmana Atalante na kraju Serije A. Ukoliko tim iz Bergama završi prvenstvo na petoj poziciji, plasman u grupnu fazu Lige šampiona obezbijediće i šestoplasirana Roma, što će izazvati određene promjene, odnosno Benfiku ostaviti bez grupne faze i natjerati austrijski tim da krene ranije u kvalifikacije.

Stvari postaju još čudnije kada pogledamo kada će se saznati koja je Atalanta na tabeli u domaćem prvenstvu. Gasperinijev tim trenutno je baš na petoj poziciji, ali sa dva boda manje od Bolonje i Juventusa. Atalanta ima i meč manje od tih timova, a tu utakmicu odigraće tek nakon što svi ostali timovi završe sezonu! Zato što je riječ o okršaju protiv Fiorentine, koja igra finale Konferencijske lige, nije bilo prostora da se meč odigra prije završetka sezone, pa će "Boginja provincije" na samom kraju sezone "izabrati" da li želi da bude petoplasirani tim u italijanskom šampionatu ili na nekoj boljoj poziciji.

Partizanu bi odgovaralo da preskoči Bolonju ili Juventus, Romu pošalje u Ligu Evrope, a Salcburg u treće kolo kvalifikacija. Do kraja sezone u Seriji A Atalanta će igrati protiv Torina i Fiorentine, timova koji se bore za mjesto u evropskim takmičenjima naredne sezone, pa će ti mečevi biti izuzetno bitni i za protivnike ekipe iz Bergama. Ostaje da se vidi da li će Italijani kalkulisati u samom finišu sezone i tako sebi napraviti što bolju poziciju za evropska takmičenja naredne jeseni. U svakom slučaju, Partizanu bi odgovaralo da Atalanta bude treća ili četvrta na kraju prvenstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Kakav optimističan komentar... Pa Partizan ne može pobijediti ni Napredak u Kruševcu... O kakvim vi šansama pišete protiv ovako ozbiljnih ekipa...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC