• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Partizanovom putu ka Ligi šampiona! Čeka ga pakao od početka - ovo je spisak potencijalnih protivnika

Crno-bijeli su se poslije sedam godina vratili u kvalifikacije za najjače evro-takmičenje.

 Sve o Partizanovom putu u Ligi šampiona Izvor: MN Press/Champions league/Screenshot

Uzbudljivom pobjedom protiv Čukaričkog u gostima, Partizan je osigurao drugo mjesto na tabeli Superlige i samim tim mjesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-bijeli će tako nakon sedam godina opet krenuti ka elitnom takmičenju, u kojem su dva puta igrali grupnu fazu. Posljednji put Partizan je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona na početku sezone 2017/18, kada je u dvomeču protiv Budućnosti pobijedio 2-0 u Humskoj i prošao uz remi u Crnoj Gori, a potom je stao u dvomeču protiv Olimpijakosa. Tim Miroslava Đukića izgubio je kod kuće 1:3, a u gostima je izborio remi 2:2, golovima Urođa Đurđevića.

Ovog ljeta, Partizan će krenuti u kvalifikacije od 2. kola i prvu utakmicu igraće 23. ili 24. jula. Na žrijebu u Nionu 19. juna crno-bijeli će saznati protiv koga će igrati. Uz crno-bijele, u toj fazi priključiće se i Dinamo Kijev, vicešampion Ukrajine, kao i predstavnici Austrije, Turske, Švajcarske i Češke. Dok je samo u Ukrajini odlučeno da je Šahtjor prvi, a Dinamo drugi, još se čeka rasplet u ostalim ligama. U Austriji je kolo prije kraja Šturm prvi, a Salcburg drugi sa dva boda manje, što ga ujedno čini i potencijalnim rivalom crno-bijelih. U Turskoj je Galatasaraj praktično osvojio titulu ispred Fenerbahčea, jer ima šest bodova prednosti dva kola pre kraja, pa se tu tim Dušan Tadića, četvrtfinalista Konferencijske lige, može ubrojati u potencijalne rivale sastava Alberta Nađa. Dalje, u Švajcarskoj je Jang Bojs prvi sa 71 bodom na dva kola do kraja, dok je drugi Lugano, sa četiri boda više od trećeplasiranog Serveta. I ovdje djeluje da je situacija riješena, kao i u Češkoj, u kojoj je lider Sparta Prag dva kola prije kraja na "plus 4" u odnosu na Slaviju Prag.

U navedenom društvu, ovako izgleda tabela klupskih koeficijenata u 2. krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, na osnovu kojih će biti određeni i nosioci:

  1. Slavija Prag 53.000
  2. Salburg 50.000
  3. Fenerbahče 36.000
  4. Dinamo Kijev 26.500
  5. Partizan 25.500
  6. Lugano 8.000

Eliminisani timovi iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona plasiraće se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Učesnici koji prođu tu rundu imaće sigurno mjesto u "ligaškoj" fazi Konferencijske lige i igraće u plej-ofu za Ligu Evrope, a poraženi će u plej-of za jesen u Konferencijskoj ligi, trećem po snazi takmičenja. Sve to jasno navodi na zaključak koliku bi Partizan stekao korist ako bi prošao bar jedno kolo kvalifikacija za reformisanu Ligu šampiona. Isto tako, potpuno je jasno koliko će to biti težak zadatak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC