• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan štoper odlazi iz Zvezde: Oglasio se klub, ponuđena mu je nova uloga

Dugogodišnji defanzivac Zvezde Nemanja Milunović skida crveno-bijeli dres.

 Nemanja Milunović se rastaje sa Zvezdom Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Crvena zvezda obavijestio je javnost da će dosadašnji kapiten Aleksandar Dragović protiv Čukaričkog odigrati posljednji meč u klubu za koji navija od malih nogu, a nekoliko sati kasnije stigle su vijesti o još jednom rastanku. Crveno-bijeli dres više neće nositi ni Nemanja Milunović, iskusni defanzivac, nekadašnji reprezentativac Srbije i povratnik u Zvezdin tabor.

Popularni "Đed" za sada razmišlja da li da završi igračku karijeru ili da sebi produži karijeru u nekom drugom klubu. Crvena zvezda mu je ponudila da, ukoliko riješi da okači kopačke o klin, preuzme neku od funkcija u klubu. Bio bi to pravi način da se aktuelni šampion Srbije oprosti od fudbalera koji je dva mandata proveo u crveno-bijelom dresu.

Tokom tog perioda Nemanja Milunović je odigrao 125 mečeva za Crvenu zvezdu, uz 11 postignutih golova i četiri asistencije. Ove sezone nastupio je na samo sedam mečeva, uz dvije asistencije saigračima. Daleko veću ulogu iskusni defanzivac imao je u svom prvom mandatu kada je bio čovek od povjerenja Vladana Milojevića, Dejana Stankovića i Miloša Milojevića kako na domaćim mečevima tako i u Evropi, na utakmicama grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope.

Milunović je ponikao u Borcu iz rodnog Čačka, ali se ubrzo preselio u Mladost iz Lučana, prvo na pozajmicu, a zatim i kao slobodan igrač. Uslijedila je trogodišnja avantura u BATE Borisovu, zatim prvi mandat u Zvezdi, a kratko i epizoda u Turskoj gdje je nosio dres Alanje. U ljeto 2022. godine vratio se u Zvezdu, gdje bi mogao i da završi igračku karijeru.

Svojevremeno je Nemanja Milunović bio i seniorski reprezentativac Srbije, u timu Slavoljuba Muslina. Nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor Srbije igrao je u formaciji sa tri štopera u posljednjoj liniji, a to je bio idealan sistem za izuzetno visokom Milunovića koji se sjajno snalazio na terenu. Odigrao je četiri meča za nacionalni tim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC