• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vječiti rivali Zvezda i Partizan bacili oko na gruzijskog fudbalera

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čini se da će srpski klubovi voditi borbu oko potpisa ofanzivnog fudbalera iz Gruzije.

 crvena zvezda i partizan se bore za fudbalera giorgi arabidze Izvor: Instagram/garabidze/printscreen

Rat u Superligi Srbije! Najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan često su se u prošlosti "otimali" oko inostranog fudbalera kojeg su željeli da dovedu u svoje redove, a izgleda da će to biti situacija i ovog ljeta! Kako tvrdi predsjednik fudbalskog kluba Torpedo iz Kutaisija u Gruziji, srpski timovi zagrizli su za jednog od najboljih igrača tamošnjeg šampionata. Giorgi Arabidze (26) privukao je pažnju beogradskih rivala, kao i timova iz Holandije i Južne Koreje.

Arabidze je ponikao u Lokomotivi iz Tbilisija, ali je već imao prilike da osjeti kako je to igrati u inostranstvu. Nakon prvih seniorskih mečeva u matičnom klubu preselio se u Šahtjor iz Donjecka čiji je član bio tri godine, zatim je tri godine igrao za Nasional u Portugalu, uz pozajmice u Adanaspor, Rotov iz Volgograda i Samtrediju u rodnoj Gruziji. Na kraju, ofanzivni vezni koji može da igra i kao desno krilo u januaru 2022. godine potpisao je ugovor sa Torpedom, čiji je i dalje član.

Ove sezone je Arabidze impresivno igrao u dresu tima iz Kutaisija. na 12 prvenstvenih mečeva zabilježio je po pet golova i asistencija, dok je zapažen bio i u Evropi. Torpedo je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu igrao protiv Sarajeva i Aktobea, a Giorgi je svaki od četiri meča obilježio doprinosom - protiv Sarajeva je imao dvije asistencije, protiv Aktobea dva gola!

Giorgi Arabidze je kroz sezonu postao i kapiten tima, a klub smatra da je ovo ljeto idealno da se zaradi od njegove prodaje. Iako fudbaler iz Gruzije ima već 26 godina interesovanje više ekipa moglo bi da mu podigne cijenu, posebno kada se ima u vidu da mu važeći ugovor ističe tek na kraju 2025. godine.

Zanimljivo, Giorgi Arabidze ima četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje, a debitovao je u porazu protiv Srbije (3:1) tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. I preostala tri meča odigrao je tokom 2017. godine, a od tada ga nije često bilo na spiskovima selektora Gruzije - pa tako ni na najnovijem, za Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj. Podsjećamo, već se pisalo da je Crvena zvezda zainteresovana za Otara Kiteišvilija, koji će vjerovatni igrati na Evropskom prvenstvu sa Gruzijom, a član crveno-bijelih bio je Irakli Azarov koji je više donio u kasu kada je otišao u Šahtjor nego na terenu dok je bio deo kluba..

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
Crvena zvezda, špalir
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC