• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarez na prvom okupljanju poručio da želi da vrati vjeru u reprezentaciju: Pominjao i otkaz Vukovića

Autor Haris Krhalić

Izjave selektora Sergeja Barbareza sa prvog okupljanja "zmajeva" u njegovom mandatu.

 sergej barbarez Izvor: Promo/FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se prvi put u mandatu Sergeja Barbareza. Većina "zmajeva" danas je stigla na Ilidžu uoči predstojećih prijateljskih utakmica protiv Engleske i Italije.

Održane su i prve medijske aktivnosti našeg najboljeg tima. Prvi se medijima obratio selektor Sergej Barbarez koji je otkrio da je u planovima stručnog štaba oko 30 igrača koje žele da imaju na raspolaganju.

„Ovaj termin junski je malo nezahvalan, ni ja kao igrač nisam bio pobornik toga. Imamo osam-devet igrača koji nam nedostaju, to na ne ide u prilog. Ali i drugi momci koji su tu su vrijedni kao i ovi što nisu tu. Ove dvije utakmice ćemo izgurati bez većih promjena, da neko ne dobije osjećaj da je tu jer je neko otkazao već zato što mi želimo da je tu. U nekim našim planovima je 30 igrača na koje računamo i želimo ih tu“, započeo je Barbarez.

„Pokušaćemo vratiti kult i vjeru u reprezentaciju našim navijačima i pokušati napuniti stadion. Ti razlozi su prvi, to nam je plan A. Rezultate nećemo toliko uzimati u obzir u ove dvije utakmice, ali ćemo svakako pokušati napraviti nešto“, dodao je on.

Novi selektor „zmajeva“ komentarisao je situacija sa Seadom Kolašincem koji neće nastupiti u naredne dvije utakmice zbog povrede, koju je obovio u finalu Lige Evrope.

„Kolašinac je završio sezonu, on sigurno neće igrati zbog te povrede koju je obnovio. Pridružiće nam se u Italiji, da se družimo i upoznamo se.“

Selektor je komentarisao situaciju sa Davidom Vukovićem koji se nije odazvao na poziv.

„Pričamo samo o igračima koji su tu i pozvani. Za ubuduće ću komentarisati samo igrače koji su ovdje. To je li priča završena ili nije, morate pitati njega. To je njegova odluka i mi je prihvatamo“, rekao je Barbarez.

“Zmajevi” će do nedjelje trenirati u u Trening kampu FK Sarajevo, svaki dan u 18 časova. U nedjelju (2.jun) “zmajevi” putuju u Njukasl, gdje će dan kasnije odigrati utakmicu sa Engleskom. Reprezentacija odmah u utorak putuje u Pizu, a utakmica sa Italijom igra se 9. juna

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC