• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani daju milione za Piksijevog pulena! Zvezda ga otpisala, a sada se otimaju timovi iz Serije A!

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler Radničkog Matija Gluščević mogao bi da napravi transfer karijere.

 Klubovi iz Serija A žele Mariju Gluščevića  Izvor: MN PRESS

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera mogao bi da napusti Superligu odmah nakon sezone u kojoj se u potpunosti afirmisao. Krilni napadač Radničkog iz Kragujevca Matija Gluščević (19) blizu je transfera u Italiju, pošto čak tri tima iz Serije A žele da ga angažuju ovog leta. Kako prenosi "Kalčomerkato", u redu za mladog fudbalera stoje Đenova, Udineze i Torino.

Gluščević je bio jedan od najboljih pojedinaca tima iz Kragujevca u tek završenoj sezoni, pa je jasno da ga Radnički neće "džabe" pustiti u inostranstvo. Trenutno se vrijednost mladog krilnog napadača procjenjuje na oko milion evra, a jasno je da će tim iz srca Šumadije željeti da zaradi i više od toga zbog potencijala koji poseduje nekadašnji omladinac Crvene zvezde i potencijalni fudbaler Partizana.

Italijanski klubovi imali su čitavu sezonu da skautiraju kvalitete mladog srpskog fudbalera, a vjerovatno im je za oko zapao i spisak selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Na širem spisku za Evropsko prvenstvo, među 35 imena na koje računa za EURO 2024, selektor je uvrstio i talentovanog ofanzivca koji se najbolje snalazi na mjestu desnog krila.

Matija Gluščević je rođen u Kraljevu, a najveći dio školovanja odradio je u Crvenoj zvezdi. Stigao je i do prvog tima, ali je onda uslijedila pozajmica u Grafičar. Krilni fudbaler ubrzo se preselio u Proleter iz Novog Sada, a 2023. godine stigao je u Kragujevac. Ove sezone je eksplodirao u timu Feđe Dudića, za koji je odigrao 33 meča, uz četiri gola i četiri asistencije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC