• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" pred Englesku: Jednom u životu igraš ovakve utakmice, daćemo svoj maksimum!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Reprezentacija BIH danas ima posljednji trening pred odlazak u Njukasl, gdje će u ponedjeljak igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske.

 haris tabaković Izvor: Promo/FS BiH

Biće to ujedno debi za novog selektora Sergeja Barbareza, koji je okupio i novi stručni štab, a potom i saopštio spisak igrača na koje računa, među kojima ima dosta novih imena.

Haris Tabaković nije debitant, ali je praktično novajlija s obzirom da je odigrao samo jedan meč za nacionalni tim, onaj protiv Luksemburga u posljednjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Očekivanja su pozitivna. Ipak, nešto se promijenilo, meni je bilo da dođem ovdje i da upoznam cijeli stručni štab. Svi smo pozitivni, dobra je atmosfera, treninzi su intenzivni, ja to volim. Idemo Englesku da damo maksimum", rekao je Tabaković i dodao:

"Konkurencija je velika, to je i normalno kad dođeš do reprezentacije. Bolje je u reprezentaciji malo ego na stranu da staviš. Svi su napadači tu nakon top sezone. Vidjećemo kako će minutaža izgledati, nadam se da ću igrati, vidjećemo šta će biti".

On je rekao da se otprilike naslućuje plan stručnog štaba, te da mu je lično svejedno u kojoj će formaciji igrati "zmajevi".

"Vidi se iz treninga kakva će formacija i taktika biti, ne vidi se baš koji će tačno igrači igrati, ali stručni štab ima neki plan, to se vidi od prvog treninga. Ja volim da igram i sa dva napadača i sa dva krila, meni je svejedno, samo neka dolaze lopte u šesnaesterac da se mogu dati golovi", poručio je fudbaler Herte.

Izvor: Promo/FS BiH

Fudbaler turske Kasimpaše Haris Hajradinović istakao je da se jednom u životu igra protiv Engleske i Italije i da ne sumnja da će svi dati svoj maksimum.

"Prošlo je par dana otkako smo se okupili, svi rade punom parom i svi se spremaju maksimalno za Englesku, poslije ćemo da se spremamo za Italiju. Odlična je atmosfera i što se tiče stručnog štaba, svi su uz nas od prvog dana, radimo na najozbiljniji način. Meni je npoznanica što imamo novog selektora, nadam se da će se ovaj put zadržati duži period. Mi smo protiv Ukrjaine pokazali da možemo i protiv najjačih reprezentacija odigrati ozbiljno. Mislim da možemo to da pokažemo i protiv Engleske i Italije. Možda jednom dobiješ priliku u životu da igraš protiv Engleske i Italije, a tu je dosta mlađih momaka, ne sumnjam da će dati maksimum, tako da nadam se najboljem", rekao je Hajradinović.

Iza njega je odlična sezona u kojoj je upisao 17 asistencija i postigao pet golova za turski klub u svim takmičenjima.

"Imao sam dobru klupsku sezonu iza sebe i želim da prenesem to i na reprezentativni nivo. Termin je malo nezahvalan, svi smo na krjuj sezone, ali kad igraš za reprezentaciju moraš biti maksimalno foikusiran i maksiamlno spreman. Ja ću dati svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za neki dobar rezultat i dobru predstavu protiv Engleske", zaključio je Hajradinović.

Reprezentacija BIH igra protiv Engleske u ponedjeljak u 20.45 časova na u Njukaslu, a šest dana kasnije igraće u Empoliju prijateljski meč protiv Italije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC