• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real obradovao Banjalučane! Borac nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Autor Haris Krhalić

Trijumf Reala donio je Borcu povlašten položaj na žrijebu.

 Borac nosilac u kvalifikacijama za Ligu šampiona Izvor: Slaven Petković - Mondo

Fudbaleri Reala su još jednom pokorili Evropu. U finalu Lige šampiona igranom na Vembliju ekipa iz Madrida savladala je Borusiju Dortmun i stiglo do nove titule.

Imala je ekipa Edina Terzića svoje šanse i propisno se ispromašivala, ali je Real na kraju slavio rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Dani Karvahal u 74. minutu da bi devet minuta kasnije Vinisijus savladao Kobela i riješio pitanje pobjednika.

Utakmicu iz Londona sa posebnom pažnjom pratili su navijači Borca koji nakon 15. titule Reala imaju razloga da budu zadovoljni.

Naime, zahvaljujući večerašnjom trijumfom Reala, izabranici Vinka Marinovića stekli su status nosioca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u narednoj sezoni.

Da pojasnimo, mjesto u glavnoj fazi Lige šampiona za narednu sezonu, a koje popunjava osvajač takmičenja u prošloj, ostalo je upražnjeno, a prema pravilima UEFA, došlo je do nekoliko preslagivanja kvalifikacionih faza, a sve kako bi se zadovoljila potrebna norma klubova u svakoj od četiri runde.

Tako se Šahtjor kao šampion sa najvećim koeficijentom (63.000) koji nema direktno mjesto u evro-eliti preselio iz plej-ofa u glavni dio Lige šampiona.

Takođe, prvak najboljim koeficijentom u drugom kvalifikacionom kolu, a to je Dinamo Zagreb, zauzeo je mjesto ukrajinskog sastava u plej-ofu, a istovremeno su Ferencvaroš i Karabag, kao šampioni sa najboljim koeficijentima u prvom kolu, automatski prebačeni u drugo kolo.

To svakako odgovara crveno-plavima jer sada u prvom kolu ima 14 nosilaca, a među njima je i Borac, koji ne bi postao nosilac da je Ligu šampiona osvojila Borusija, koja jeste izborila nastup u evropskoj eliti i u u narednoj sezoni, ali ne kao šampion svoje zemlje, već petoplasirani tim Bundeslige.

Riječ je, inače, o bonus mjestu koje je njemačko prvenstvo, uz italijansko, dobilo kao nacionalni savez sa najvećim evropskim koeficijentom u ovoj sezoni.

Žrijeb prvog kola kvalifikacija obaviće se 18. juna u Nionu, a samo dan kasnije, poslije izvlačenja na istom mjestu, znaće se parovi i druge runde.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZA EVROPSKU JESEN u BL

Ozbiljno se pojačati prije početka priprema i odigrati prijateljske s jakim rivalima.

Daba

Ide Borac daleko ove godine. Ima zicer

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC