• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić je njegovo ime prećutao! Crvena zvezda dovela igrača iz Italije, da riješi problem koji traje godinama

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

FK Crvena zvezda dovela je novog igrača na poziciji za koju godinama smišlja rješenje!

 Crvena zvezda dovela Ebenezera Anana Izvor: MN Press/FK Crvena zvezda promo

FK Crvena zvezda dovela je lijevog beka Bolonje, Ebenezera Anana (21). Internacionalac iz Gane došao je u Italiju kada je postao punoljetan, prošao akademiju Bolonje i igrao na pozajmicama u niželigašu Imolezeu i u Novom Pazaru, u kojem je proveo prošlu sezonu.

Nastupajući za Pazarce, ostavio je dobar utisak odigravši 30 mečeva u Superligi i još dva u Kupu Srbije. U elitnom rangu srpskog fudbala zabilježio je dvije asistencije, a nastupio je i na oba prvenstvena meča protiv Crvene zvezde. Dobre igre u Srbiji pogurale su ga do seniorske selekcije Gane, za koju je u martu 2024. godine odigrao dva meča.

"Veoma sam uzbuđen i srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Drago mi je što su moje dobre partije primijećene i što sam uspio da skrenem pažnju čelnika Zvezde. Upoznat sam sa Superligom i smatram da je veoma kvalitetna, tako da se radujem tome što ću imati priliku da nastavim da igram u Srbiji. Smatram da su mi glavni aduti brzina i tehnika, kao i inteligencija sa loptom, ali mogu da napredujem u svim segmentima. Želim to i vjerujem u sebe", rekao je za klupski sajt Anan, koji je zadužio dres sa brojem 73.

Terzić je prećutao njegovo ime

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je ovaj transfer na početku priprema, s tim da tada nije objavio ime fudbalera. Očekuje se da on pomogne Milanu Rodiću, već sedam godina prvoj opciji na toj poziciji, a nerijetko i jedinoj.

"Završavamo detalje i konačno ćemo imati lijevog beka po mjeri. Ne kao alternativu, već je uvijek bilo polemike oko Rodića, on je izvanredno odradio ovih sedam godina, ali ne može sam. Potreban nam je širi roster, po dva rješenja na svakoj poziciji. Rodić je bio razapet sve ove godine, ali vidite i sami da nije lako naći lijevog beka. Vidjeli ste da i engleska reprezentacija stavi dešnjaka da igra lijevog beka. Naslućujete ko je naše rješenje za to mjesto, ali da ne govorim prije kluba", rekao je tada Terzić.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC