• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski provokatori zajedno u Njemačkoj! Jednom zabranjen pristup, drugog tek čeka kazna zbog Srbije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Albanci Mirlind Daku i Arlind Sadiku vjerovatno su najkontroverznije ličnosti na Evropskom prvenstvu.

 Albanski novinar i fudbaler provokator se slikali zajedno Izvor: Instagram/arlindsadiku89/printscreen

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine obilježile su albanske provokacije - navijači su htjeli da se tuku protiv Srba na ulicama Gelzenkirhena, novinar sa Kosova i Metohije pokazivao je dvoglavog orla, a u centru pažnje našao se i reprezentativac Mirlind Daku. Strijelac gola protiv Hrvatske u drugom kolu grupne faze vrijeđao je Srbe nakon utakmice, a sada će se ponovo pričati o njemu.

Albanski novinar Arlind Sadiku, kojem je akreditacija oduzeta jer je pravio haos ispred srpskih navijača, objavio je zajedničku fotografiju sa još jednim provokatorom. Daku mu je poklonio dres sa brojem 19, a oni su pozirali i oduševili Albance koji su ostavili brojne komentare na Instagramu.

"Svi griješe, ali bez obzira na to, nikad ne okreći leđa svojima protiv stranaca! U ovom dresu navijaću protiv Španije", napisao je Sadiku, a zatim pokazao da je u dobrim odnosima i sa drugim reprezentativcima Albanije.

On se očigledno našao u kampu te selekcije pred važan meč protiv Španije. Iako su Albanci gotovo bez šansi za prolaz dalje, pobjeda na tom susretu mogla bi da im donese treće mjesto u grupi i nokaut fazu.

Arlind Sadiku je odmah obukao dres, pa se na Instagramu pohvalio poziranjem pored drugog albanskog fudbalera, Nedima Bajramija. Zanimljivo, Bajrami je rođen u Cirihu, a oboje roditelja su mu iz Sjeverne Makedonije - otac iz Tetova i majka iz Gostivara. Sve do seniorske reprezentacije nosio je dres Švajcarske, a zatim je 2021. godine izabrao da predstavlja Albaniju.

Još čudnija je priča njegovog saigrača Mirlinda Dakua, provokatora koji je ovih dana u centru pažnje. Mirlind Daku je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, a odigrao je i pet mečeva za "Kosovo". Ubrzo je donio odluku da promijeni reprezentaciju, pa je 2023. godine postao reprezentativac Albanije. Iste godine je napravio transfer u Rusiju, gdje ga čeka kazna zbog provokacija Srba.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC