• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog komentara hrvatskog analitičara o Nepalcima oglasila se i HRT

Bivši fudbaler Joško Jeličić iznio je neprimjerene komentare analizirajući fudbalsku reprezentaciju svoje zemlje, "genetiku", broj stranaca u Hrvatskoj...

 Komentar Joška Jeličića o Nepalcima Izvor: HRT/screenshot

Bivši hrvatski fudbaler Joško Jeličić, sada stručni komentator Hrvatske radio-televizije, izazvao je ovog juna velike kontroverze svojim komentarima u programu uživo. Iznio je i komentare zbog kojih se i HRT ogradio od njegovih riječi.

Konkretno, on je jednom prilikom "ispaljivao" pomalo rasističke komentare analizirajući genetiku hrvatskih i inostranih fudbalera.  "Stalno čitam i umoran sam od analiziranja naših igrača - nemamo brzinu, nemamo dubinu, nemamo izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva! Nismo bili kolonijalna sila"

  • "Bravo", začuo se glas njegovog sagovornika u tom trenutku.
  • "Ko je brz u Španiji? Jamin Lamal i Niko Vilijams? Francuze neću ni da pominjem. Doku u Belgiji. Ili ćemo poslati djecu u Afriku umjesto u Irsku..."
  • "Nećemo, nećemo", opet se začuo glas sagovornika.
  • "Nažalost, s obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca. Znači, ne nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri"
  • "Odlično, vrlo duhovito i zanimljivo. Sve je ovo činjenica što smo pričali, to su sve činjenice, ali u utakmici sa Portugalom, vidim da mi koji tri godine nismo bili sa više od jednog igrača u kaznenom prostoru, sada smo sa četvoricom. Mi dobro dolazimo", uzvratio mu je Anton Samovojska, sportski novinar i takođe stručni komentator HRT-a.

Hrvatska radio-televizija reagovala je povodom ovih riječi svog gosta. "Ističemo kako stavovi koje je Joško Jeličić iznio u našoj uvodnoj emisiji posvećenoj Evropskom prvenstvu u fudbalu nipošto nisu stavovi HRT-a."

Pročitajte ko je Joško Jeličić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC