• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izveli dijete protiv Hrvata, nisu znali da krše zakon: Da li će Španci biti kažnjeni zbog svog "vunderkinda"?

U njemačkim medijima povela se polemika zbog tinejdžera koji igra za Španiju.

 Da li će Španija biti kažnjena zbog Lamina Jamala Izvor: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia

Reprezentativac Španije i nova zvijezda svjetskog fudbala Lamin Jamal (16) igrao je na Evropskom prvenstvu u pobjedi protiv Hrvatske 71 minut, a onda ga je selektor Luis De La Fuente izveo iz igre. Njemački mediji doveli su u pitanje da li je to bilo prekasno, i to ne zbog taktike ili zbog umora tinejdžera, već zbog zakona koji važe u Njemačkoj.

S obzirom na to da je utakmica počela u 21 čas, prema lokalnom zakonu osobe mlađe od 18 godina nemaju pravo da rade poslije 20 časova. Ta odredba se ne odnosi samo na državljane Njemačke, već i za mlade iz inostranstva koji dođu u tu zemlju. I to je ono što bi moglo da brine Špance, na prvu loptu.

Srećom po njih, postoji izuzeće u ovom zakonu ako se primjenjuje na sportiste, jer oni imaju pravo da budu na terenu do 23 časa. U konkretnom slučaju, Jamal je izveden iz igre oko 22.30 i ustupio je svoje mjesto Feranu Toresu. Ipak, Španci će morati da obrate pažnju na ovaj zakon zato što je Jamal nakon meča otišao na tuširanje, davanje izjava, obaveznu masažu i sve što spada u obaveze fudbalera kada izađu sa terena.

Da li je Španija ugrožena i da li je čeka kazna, koja može da dosegne do 30.000 evra? Prema mišljenju pravnog stručnjakla Stefana Grafa, zbog Jamala neće biti brige, jer je ZDF-u objasnio da ova kazna prijeti samo u teoriji učesnicima Evropskog prvenstva. Ona još nije primjenjivana u sportskom sektoru i ne očekuje se ni sada da stručni štab strepi zbog svog tinejdžera na sljedećoj utakmici koja će biti odigrana u istom terminu, od 21 čas, protiv Albanije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC