• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA žestoko kaznila Albanca! Drugi će moći na teren na EURO 2024 - on ne

Disciplinska komisija kaznila reprezentativca Albanije

 Mirlind Daku kažnjen sa dvije utakmice suspenzije Izvor: Justus Stegemann / imago sportfotodienst / Profimedia

Albanski reprezentativac Mirlind Daku suspendovan je sa dvije utakmice Evropskog prvenstva, odlukom UEFA. Evropska "kuća fudbala" sankcionisala ga je zato što je poslije utakmice protiv Hrvatske poveo vulgarnu i uvredljivu pjesmu, kojom se vrijeđaju Srbi i Makedonci.

Daku će propustiti ključnu utakmicu protiv Španije u ponedjeljak, a neće ga biti ni u prvoj rundi nokaut faze, ako se Albanija kvalifikuje. "Mirlind Daku je suspendovan sa dvije utakmice reprezentacije pod okriljem UEFA, u kojima bi inače mogao da igra, zato što se nije povinovao opštim pravilma ponašanja i zbog kršenja pravila pristojnog ponašanja. On je takođe koristio sportski događaj za manifestovanje nesportske prirode i zbog uznemiravanja našeg sporta", piše u saopštenju UEFA.

Mirlind Daku je poslije skandaloznog ponašanja kažnjen i odlukom svog kluba, Rubina iz Kazanja, u kojem igra sa nizom srpskih igrača i neizbježno je zaključiti da će mu ovaj skandal u značajnoj mjeri obilježiti karijeru.

Daku je rođen u Srbiji, a nakon što je igrao za "Kosovo" promijenio je nacionalni tim i zaigrao za Albaniju. Pročitajte biografiju Mirlinda Dakua.

 Njegov otac Fehmi Daku objasnio je Rusima da njegov sin ne mrzi bilo koga i da je vrijeđao zato što su ga ponijele emocije na njegovom prvom velikom turniru. "Moj sin nije govorio te stvari. On je emotivna i eksplozivna osoba. To je učinio nenamjerno i već je tražio oproštaj od onih koje je to povrijedilo. Biće nam veoma teško ako Mirlind bude diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva, ali ne vjerujem da će se to dogoditi i da će se oprostiti od turnira", rekao je on medijima iz Moskve.

U ovom trenutku, on će opet moći da igra na Evropskom prvenstvu samo ako se Albanija plasira u četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC