• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova bomba od dva miliona evra! Posljednje pojačanje u Humskoj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera na svojoj poziciji, Rumun Andrej Borza, stiže u Partizan.

 partizan dovodi rumunskog fudbalera andreja borzu Izvor: Youtube/FC Rapid 1923/printscreen

Fudbalski klub Partizan već je uradio veliki posao u ljetnjem prelaznom roku, a narednih dana mogao bi i u potpunosti da završi aktivnosti - barem kada je riječ o dolasku igrača u Humsku. Aleksandru Stanojeviću neophodno je da u kombinaciji za tim ima još jednog lijevog beka, a crno-bijeli su trenutno veoma blizu angažovanja rumunskog defanzivca. Andrej Borza (18), momak od 2.000.000 evra, trebalo bi da bude konkurencija Nikoli Antiću u novoj sezoni!

Mladi rumunski fudbaler trebalo bi da stigne na jednogodišnju pozajmicu u Partizan, a "Prosport" otkriva da će crno-bijeli imati priliku da ga otkupe od Rapida iz Bukurešta ukoliko ostavi dobar utisak. Cijena će biti fiksna, okruglo dva miliona evra, što bi na prvi pogled moglo da izgleda kao ogroman izdatak za tim iz Humske.

Ipak, jasno je da bi Partizan potpisivanjem mladog Rumuna dobio jednogo do najtalentovanijih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Prošle godine ga je Fudbalska opservatorija (CIES) stavila odmah iza Miloša Kerkeza (Bornmut) i Alehandra Baldea (Barselona) kada je riječ o najtalentovanijim lijevim bekovima Evrope među igračima do 20 godina.

Fudbaler takvog renomea već je trebalo da bude standardan seniorski reprezentativac Rumunije, ali se tu dogodila jedina mrlja u dosadašnjoj karijeri mladog defanzivca. Andrej Borza je planiran za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, ali je provod u noćnom klubu sa jednim saigračem iz Rapida preskupo koštao lijevog beka.

Prvo ga je kaznio klub, a zatim i selektor koji je odlučio da ga izostavi sa spiska. Mladi fudbaler se izvinjavao javnosti zbog greške koju je napravio, ali se u nacionalni tim nije vratio. Ipak, nastavio je da napreduje, pa je tako tokom prethodne sezone zabilježio čak 38 nastupa za svoja dva kluba. Sezonu je počeo u Farulu iz Konstance za koji je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i Konferencijsku ligu, a zatim se preselio u Rapid iz Bukurešta i bio jedan od najboljih pojedinaca ekipe.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:58
Albert Nađ o sezoni Partizana
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC