• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gdje je selektor, zašto se krije?!" Haos u Holandiji usred Evropskog prvenstva, novinari bijesni

Autor Dragan Šutvić

Problemi u Holandiji zbog selektora Ronalda Kumana...

 Holandski novinari bijesni na Ronalda Kumana Izvor: Andreas Gora / AFP / Profimedia

Evropsko prvenstvo u fudbalu nastavlja se u subotu mečevima osmine finala. Igraće Švajcarska i Italija, odnosno Njemačka i Danska. Biće to prvi dueli u nokaut fazi šampionata. Prije svih tih mečeva organizuju se konferencije za medije na kojima govore članovi tima. Bura je nastala u reprezentaciji Holandije.

Tamo već neko vrijeme postoje "varnice" između selektora Ronalda Kumana i određenih igrača. Primjera radi, njegov potez u porazu od Austrije (3:2) i odluka da izvadi iz igre Vermana u 34. minutu utakmice naišao je na osudu mnogih. Onda je Holandija, njegovom odlukom, igrala prijateljski meč usred Evropskog prvenstva protiv nemačkog četvrtoligaša TSV Havelsa i ubjedljivo je slavila (6:1).

Poslije svega toga na konferenciju su došli Nejtan Ake i Virdžil van Dajk, ali nije bilo selektora, pa je onda nastala bura. "Imam pitanje za čovjeka koji je zadužen za odnose sa medijima. Zbog čega selektor Kuman ne sjedi ovdje? Da li će da se krije svih šest dana? On je lider, svašta se izdešavalo", upitao je novinar, aludirajući na to da Holandija protiv Rumunije igra tek u utorak 2. jula i da se Kuman još uvijek nije oglasio.

"Nije sada pravo vrijeme da pričamo o tome. Molim vas da pitanja postavljate igračima koji su pored mene", odgovorio je PR reprezentacije.

Onda je riječ uzeo kapiten Van Dajk. "Pravi razlog zbog čega stvari nisu funkcionisale protiv Austrije bio je nedostatak prave želje, nedostatak odlučnosti. Nismo komunicirali kako treba i niko nije preuzeo odgovornost. Kao igrači, morali smo da se pogledamo u oči prethodnih dana i onda da se pogledamo i u ogledalo", jasan je defanzivac Holandije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC