• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda hoće Nijemca od 2.500.000! Otkriven plan crveno-bijelih - prije godinu dana koštao je 40.000 evra!

Autor Dragan Šutvić

Talentovani fudbaler Lorens Enali mogao bi da bude jedno od najvažnijih pojačanja Zvezde.

 Crvena zvezda želi Lorensa Enalija Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda trenutno se na Zlatiboru priprema za novu takmičarsku godinu, a čelni ljudi kluba pokušavaju da dovedu pojačanja koja bi Vladan Milojević mogao da uklopi u tim aktuelnog šampiona Srbije. Kao jedno do potencijalnih rješenja nameće se njemački krilni fudbaler Lorens Enali (22) koji trenutno igra u Poljskoj!

Kako prenosi "reviersport" Crvena zvezda i Ferencvaroš najzainteresovaniji su da u svoje redove dovedu Enalija, ali će konkurenciju imati i od timova iz SAD i Saudijske Arabije. Krilni napadač prethodnog ljeta stigao je u Gornjik za 40.000 evra, ali su ga fantastične partije u Poljskoj učinile izuzetno zanimljivim na tržištu, pa je sada cijena čak 2.500.000 miliona. Toliko bi Zvezda morala da izdvoji za njegov potpis, a možda čak ne bude dovoljno!

"Lorens je odigrao odličnu sezonu i veoma se dobro razvijao tokom boravka u Poljskoj. Ovo, naravno, nije prošlo nezapaženo od strane mnogih klubova i shodno tome bilo je više upita za njega iz različitih klubova iz različitih zemalja. Lorens se osjeća kao kod kuće u Gornjiku, Ali mi se i dalje bavimo ovim zahtjevima i razgovaramo o tome šta je najbolje rješenje za sve. Naravno, biće potrebno vrijeme da odlučimo", rekao je agent fudbalera, koji ovih dana sluša ponude iz Srbije, Mađarske i sa drugih krajeva svijeta.

Gornjik je već odbio jednu ponudu od 1.500.000 evra, pa je jasno da se Poljacima ne žuri sa prodajom mladog fudbalera koji ima ugovor do ljeta 2025. godine. Tokom svoje prve sezone u Poljskoj odigrao je 30 mečeva, uz učinak od osam golova i dvije asistencije. Najbolje se snalazi na mjestu lijevog krila, ali može da igra i na desnom boku, odnosno kao centralni napadač - iako je tek 172 centimetra visok.

Enali je fudbalski stasao u redovima poznatih njemačkih timova. Nosio je dres Nirberga, Herte, Šalkea i Hanovera, a u Esenu je bio na pozajmici koja mu je pomogla da se privikne na seniorski fudbal. Potpunu afirmaciju stekao je u Gornjiku, a eventualni prelazak u Zvezdu bio bi mu ogroman iskorak.

Crveno-bijeli su u ljetnom prelaznom roku otkupili Nasera Đigu koji je bio na pozajmici prethodne sezone, a zatim angažovali Nemanju Stojića, Ebenezera Anana, Dalsija, Luku Ilića, Lazara Jovanovića i Pumu Rodrigeza. Sa pozajmice su se vratili Miloš Gordić, Stefan Leković, Andrej Đurić, Edmund Ado, Kings Kangva, Jegor Prucev i Uroš Kabić. Očekuje se dolazak još nekih fudbalera, prije svih univerzalca iz Južne Koreje, defanzivca Seol Jang Vua.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC