• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda završila potragu za bekom! Došao da zamijeni Rodića, a Hvangu "oteo" broj u Beogradu!

Autor Dragan Šutvić

Novi fudbaler Crvene zvezde je Seol Jung Vu, reprezentativac Južne Koreje i osvajač Lige šampiona u Aziji.

 Seol Jung Vu novi fudbaler Crvene zvezde Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Crvena zvezda je riješila jedno od najbitnijih pitanja pred novu sezonu - nakon mnogo godina čekanja u klub je stigao defanzivac koji podjednako dobro može da igra na obje bekovske pozicije, pa bi Milan Rodić konačno mogao da odmori! Novi fudbaler aktuelnog šampiona Srbije je reprezentativac Južne Koreje Seol Jung Vu, koji je zadužio dres sa brojem 66 koji je prethodne sezone nosio njegov zemljak!

Saigrač In Bom Hvanga iz nacionalnog tima potpsao je ugovor sa Zvezdom i priključiće se ekipi pred drugi dio priprema, koji će se ovog ljeta obavljati u Rusiji. Seol Jung Vu je u dosadašnjem dijelu karijere nastupao za Ulsan u svojoj rodnoj zemlji i sa tim timom osvojio je čak i Ligu šampiona Azije 2020. godine. Donosi bogato iskustvo, ali i kvalitet na obje strane terena jer dobro igra i kao lijevi i kao desni bek.

Dobrodošlicu u crveno-bijeli tabor, Seolu je prvi poželio sportski direktor Mitar Mrkela.

"Potpisali smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji lijevog beka što je deficitarno mjesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Željeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtjevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba. Naša očekivanja su uvijek veoma visoka, stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primjer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola", rekao je Mrkela.

Pun utisaka po potpisivanju ugovora sa srpskim klubom bio je Seol Jung Vu. "Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svjestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svjestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima", rekao je Seol.

Reprezentativac južne Koreje istakao je da mu je In Bom Hvang dobar prijatelj, a da ga je vezni fudbaler Crvene zvezde uputio u ono što ga čeka u Srbiji. Naučio je klupsku istoriju, upoznao se sa navijačima, a istakao je i svoje ambicije u narednoj sezoni.

"Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovdje. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovdje. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona", podvukao je Seol.

Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standardan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obje bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio dio tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC