• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danci nisu htjeli da nastave utakmicu - razlog je jeziv!

Autor Dragan Šutvić

Danski fudbaleri tražili su da meč protiv Njemačke bude zaustavljen. Razlog zbog kojeg su to zahtijevali ledi krv u žilama.

 Danci nisu htjeli da nastave utakmicu protiv Njemačke Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Grmljavina nad stadionom "Vestfalen" u Dortmundu uplašila je sve koji su bili na njemu u subotu uveče. U toku utakmice Njemačke i Danske, pred 61.612 gledalaca, toliko su bili snažni udari groma da su se i čuli i vidjeli i u prenosu, pa je sudija Majkl Oliver bio prinuđen da zaustavi utakmicu Evropskog prvenstva zbog gromova i prije poluvremena. Povukao je igrače sa terena i nakon kraćeg boravka kraj klupa otišli su u svlačionicu na desetak minuta, dok se vrijeme smiri.

Prema izvještajima sa stadiona, danski fudbaleri zahtijevali su prekid i tražili od Engleza da zaustavi meč. Reporter Klaus Egeland objavio je da mnogi danski igrači znaju za slučaj Džonatana Rihtera, koga je grom udario tokom utakmice 2009. godine i od posljedica udara morala je da mu bude amputirana noga ispod koljena. Dogodilo se to 2009, kada je Rihter igrao za Nordsjeland, a od posljedica udara groma doživio je infarkt. Hitno su ga ljekari stavili nakon toga u komu i hladili su ga dok mu tjelesna temperatura nije došla do 34 stepena.

Ljekari su pratili i tu i sve ostale danske procedure u sličnim situacijama i s obzirom na to da je tada 24-godišnji fudbaler pao u komu 20. jula, očekivalo se da u takvom stanju bude do 29. jula. Međutim, oporavak je išao sporije nego što su nadležni pretpostavljali, pa su ga doktori dva puta budili iz kome i vraćali u nju.

Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Fudbaler čiji je otac iz Gamije a majka Dankinja konačno je probuđen iz kome 2. avgusta, kada su doktori uklonili aparate za disanje. Rihter je istog trenutka počeo da govori, ali su problemi ostali i krajem tog mjeseca je odlučeno da bi za njegovo opšte stanje bilo dobro da mu amputiraju donji dio lijeve noge. To se i dogodilo i danas je Rihter član uprave jednog danskog četvrtoligaša, a njegov slučaj je vjerovatno prošao kroz glavu pojedinim danskim reprezentativcima. Uostalom, danski selektor Kasper Hjulmand bio je pomoćnik trenera u Nordsjelandu u periodu u kojem je Rihter bio prvotimac tog kluba.

Dok je u subotu u Dortmundu nad stadionom sijevalo i grmilo, mnogi su tribinama ostali potpuno mokri, ali najvažnije je to da su svi bezbjedni izašli sa stadiona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC