• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nigerijac stigao na "Grbavicu" (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sarajevski Željezničar potvrdio je u ponedjeljak dolazak doskorašnjeg defanzivca Stupčanice iz Olova, Nigerijca Edvina Odinake.

 Edvin Odinaka u FK Željezničar Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Nigerijac Edvin Odinaka novo je pojačanje sarajevskog Željezničara.

Željo je video potvrdio transfer Nigerijca, koji je u dvije prethodne sezone u dresu Stupčanice postao jedan od najboljih desnih bekova u Prvoj ligi Federacije BiH.

Klub sa Grbavice je naveo da je Nigerijac potpisao na dvije godine uz automatsku opciju produženja na još jednu godinu, a nigerijski internacionalac je poželio da ga zavole navijači.

"Zdravo navijači Želje, nadam se da se vidimo uskoro", rekao je na engleskom, a onda i dodao na našem jeziku: "Ajde ćao".

Odinaka će naslijediti Harisa Ovčinu, koji je napustio Željezničar.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u Željezničar. Nadam se da će me navijači voljeti. Prije nego što sam potpisao dobio sam veliki broj poruka od navijača iz cijele BiH i jedva čekam da im se dokažem na terenu", izjavio je Odinaka.

Ranije su, podsjetimo, klub sa Grbavice napustili Nedim Mekić (PAS Lamija), Vahid Selimović (Hermanštat), Ajdin Mulalić (Domžale) i Filip Dujmović (Struga), te Andrija Drljo, Dženan Haračić, Edin Biber, Edin Cocalić, Semir Štilić, Adonis Bilal i Josip Mijić koji su bez kluba, kao i Antonio Pavić, koji je odlučio da u 29. godini završi karijeru.

Novajlije u sarajevskom klubu, osim trenera Denisa Ćorića i sada Odinake, postali su i Ivan Đorić (Igman), Bože Vukoja (Zvijezda 09), Azur Mahmić (Velež), Marin Karamarko (Arsenal Tula) i Tarik Abdulahović (Tuzla siti).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC