• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj Edina Cocalića od Željezničara: Sjećaš li se moj voljeni klube...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Defanzivac Željezničara Edin Cocalić (36) u utorak se oprostio od sarajevskog kluba u kojem je počeo karijeru.

 Edin Cocalić se oprostio od FK Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Cocalić se emotivnom poruku na Instagram profilu oprostio od Želje u kojem je ponikao i prošao sve omladinske selekcije.

Debitovao je 16. marta 2006. godine na meču protiv Modriče, a ukupno je odigrao 106 utakmica i postigao šest golova.

"Sjećaš li se moj voljeni klube kada sam kao dječak došao da te upoznam? Ja se sjećam kao da je bilo juče. Zajedno s ocem došao sam na trening na šljaku koja se nalazila pored stadiona. Tada se rodila ljubav, ljubav koja je odredila život jednom djetetu. Družili smo se svaki dan, a ja sam se trudio i maštao da obučem tvoj plavo-bijeli dres. Dani, mjeseci i godine su prolazili, a naša povezanost bila je sve jača... Djetinjstvo je prohujalo, već sam punoljetna osoba. Stojim ponosno na centru terena našeg stadiona sa kapitenskom trakom na ruci i gledam prema punim tribinama", napisao je Cocalić i dodao:

"Neki glas mi šapuće na uho, to je to, ispunio si svoje dječačke snove. Kroz glavu mi prolaze uspomene i svi dani koje smo proveli zajedno. Suznih očiju ti govorim da nema ljepšeg osjećaja i da je sav uložen trud vrijedio. Moj voljeni klube, hvala ti na svemu. Hvala što sam imao priliku da se borim za tvoje boje. Hvala što si mi pomogao da budem ono što jesam danas. Hvala što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Tvoj Coca".

Tokom igračke karijere je još nastupao za grčki Panionios, izraelski Makabi iz Haife, belgijski Mehelen, kao i turske ekipe Akhisar i Altaj, da bi posljednji inostrani angažman imao u Panetolikosu u Grčkoj.

Vratio se u Želju u januaru 2022. godine, a prethodne sezone je odigrao 30 utakmica i postigao jedan pogodak, dok je zabilježio i 10 nastupa u dresu selekcije Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC