• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar dobio novog predsjednika! Admir Tunović preuzima komandu nad klubom sa Grbavice

Autor Dragan Šutvić

"Željo" ima novog prvog čovjeka.

 Admir Tunović novi predsjednik Željezničara  Izvor: Adem Catic/Chata.photography

Admir Tunović izabran je večeras, na sjednici klupske Skupštine, za novog predsjednika Željezničara.

Kako je saopšteno iz kluba, sjednica je i dalje u toku, a delegati su za novog prvog čovjeka kluba sa Grbavice izabrali dosadašnjeg člana Odbora za hitnost i dugogodišnjeg sponzora i prijatelja kluba.

Admir Tunović rođen je 1982. godine, a trenutno je direktor kompanije Unior Tehna, Svoju uspješnu privrednu poslovnu karijeru gradio je na direktorskim pozicijama u kompanijama Robot, Alma Ras, Moderna i Centrotrans, saopšteno je iz sarajevskog kluba.

U novom Upravnom odboru još su Jasmin Badžak, Elvedin Grabovica, Adnan Mataradžija, Ilijas Kovačević, Ahmet Salčin, Asmir Dževlan, Enis Džafić i Damir Dinarević.

"Imamo tim koji zna šta znači stvarati vrijednosti, koji imaju uspješne karijere i kojima publicitet nije potreban. Želja je da ukinemo publicitet sa Uprave, želim samo da radimo i postižemo konkretne rezultate. Prilika je da kroz ovu Upravu napravimo jedan iskorak naprijed i želja je da stvaramo karakternu sredinu u kojoj ćemo biti privlačni ljudima čije su karijere u usponu, a ne da budemo poligon za oživljavanje karijera, ne samo u sportu nego i u ostalim kadrovima. Jasno je da su poslije ovakve sezone promjene prirodan ciklus i nećemo imati luksuz da je uspjeh samo da izborimo opstanak i da napravimo finansijsku stabilnost. Mi moramo imati pristup na nekoliko fokusa, moraju se razvijati paralelno sportski segment, infrastruktura, finansije, administracija i Omladinska škola. Ne postoji jedan od ovih pet fokusa koji se smije izdvojiti, a da ugrozi drugi. Stvari moraju ići paralelno. Odluke koje ćemo praviti vjerovatno će nekada izazvati neki revolt, ali garantujem da će svaka odluka biti u skladu sa interesima Kluba. Jednostavno prethodna sezona nas mora promijeniti i da naučimo nešto iz ovoga. Prirodno je napraviti rezove jer je Klub iznad interesa svakog pojedinca", prve su riječi novoimenovanog predsjednika kluba nakon sjednice.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC