• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobijedila, Lanetov sin zablistao!

Autor Dragan Šutvić

Srpski šampion igrao protiv Sočija i upisao trijumf.

 Fudbal Crvena zvezda Soči Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvi prijateljski meč u Rusiji i zabilježili pobedu (2:0) trener Vladan Milojević protiv Sočija imao je priliku da na djelu vidi svoje igrače. Najbolji utisak ostavila su dvojica novih igrača - centralni vezni Dalsio koji je bio izričita želja stručnog štaba i krilni napadač Lazar Jovanović koji je nedavno stigao iz Vojvodine.

Sin nekadašnjeg reprezentativca Milana Jovanovića postigao je drugi gol na meču, samo nekoliko minuta nakon što je Šerif Endiaje "načeo" Soči, a ispostavilo se da su njih dvojica postavili i konačan rezultat utakmice. Bila je ovo prva od tri provjere Zvezde, a za fudbalere crveno-bijelih svaka je važna jer je konkurencija u timu izuzetna i svi moraju da se bore za minute u predstojećoj takmičarskoj godini.

Posebno se to odnosi na bonus igrače, jer će u narednom prvenstvu dvojica mladih fudbalera morati da igraju Superligu. Zbog toga je važno što su odlična izdanja danas prikazali Ognjen Mimović, Stefan Leković, Jovan Šljivić i Lazar Jovanović, uz doprinos sa klupe Nikole Kneževića i Andrije Maksimovića. Naravno, tu je i Naser Điga koji se računa kao bonus iako je reprezentativac druge države.

Sastav Zvezde: Guteša - Mimović, Điga, Leković, Rodić - Dalsio, Ilić - Jovanović, Šljivić, Katai - Šerif.

Rezerve: Gordić, Draškić, Hvang, Kanga, Radojević, Sremčević, Đurić, Knežević, Milosavljević, Maksimović, Anan, Kabić

Crvena zvezda je do poluvremena dva puta zatresla mrežu Sočija, oba puta u samom finišu prvog dijela meča. Prvo je fantastičnom loptom "u dubinu" Dalsio pronašao Šerifa Endiajea, koji je zalomio golmana i pogodio praznu mrežu, a onda su djeca počela da se igraju.

Lazar Jovanović je silno mučio defanzivce Sočija po desnom boku i za to se nagradio u posljednjim trenucima igre. Nakon što nije uspio da postigne gol tokom svoje najbolje akcije na susretu iskoristio je najbolje poteze Jovanja Šljivića i odbranu golmana Sočija da loptu spakuje u praznu mrežu, za dupliranje prednosti.

Zvezda je ovaj meč igrača bez Omrija Glazera, Seola Jung Vua, Uroša Spajića, Nemanje Stojića, Srđana Mijailović, Mirka Ivanića i Pume Rodrigeza. Svako od njih dobio je nešto duži odmor, pa će se tek u narednim mečevima pojaviti u timu crveno-bijelih. Da li će igrati tokom priprema u Rusiji ili tek kad počne sezona, ostaje da vidimo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC