• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 FK Borac - Egnatija Liga šampiona kvalifikacije uživo prenos livestream Arena sport
 FK Borac - Egnatija Liga šampiona kvalifikacije uživo prenos livestream Arena sport

Damir Hrelja heroj Borca! Albanci meč završili s devetoricom, tražili prekid zbog skandiranja "Srbija, Kosovo" (FOTO)

Borac je savladao albansku Egnatiju u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

 FK Borac - Egnatija Liga šampiona kvalifikacije uživo prenos livestream Arena sport Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjalučki Borac je zabilježio pobjedu nad albanskom šampionom!

BORAC - EGNATIJA 1:0 (0:0)

Jedini pogodak pao je duboko u sudijskoj nadoknadi a postigao je rezervista Damir Hrelja, koji se nakon centaršuta Sebastijana Erere "poklonio" i pogodio mrežu Albanaca - 1:0.

Crveno-plavi su u prvih 15-ak minuta bili u podređenom položaju, s obzirom na ambijent i pun Gradski stadion, ali su se brzo pribrali i u prvom poluvremenu imali dvije odlične šanse preko Stojana Vranješa.

Iskusni napadač ipak nije uspio da pogodi mrežu u 10. i 45. minutu iz izglednih situacija, da bi u nastavku polako počele da rastu tenzije, koje su izazvali gostujući fudbaleri preoštrim startovima.

Većinu je sankcionisao odlični poljski sudija Daniel Stefanski podijelivši fudbalerima Egnatije čak sedam žutih i dva crvena kartona, više nego opravdano. Osim toga, Albanci su na sve načine pokušavali da ostanu neporaženi u Banjaluci, pa su nakon isključenja Arbina Zejnulaija u 58. minutu, reagovali na skandiranje banjalučke publike "Srbija, Kosovo" i povukli se s terena.

Ipak, Poljak je poslije 10 minuta prekida i razgovora, vratio igrače na teren, na kojem nismo mnogo šta vidjeli, ali je Borac ipak više nego zasluženo stigao do trijumfa u sudijskoj nadoknadi i sada dosta mirnije može da putuje na revanš u Elbasan za sedmicu dana.

NAJAVA

Pripreme su završene!

Borac večeras igra prvu utakmicu u novoj sezoni! Crveno-plavi će ugostiti albanskog šampiona Egnatiju u prvom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje Evrope.

Banjalučani po treći put u klupskoj istoriji igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, prethodna dva puta nisu bila uspješna.
Prvi put 2011. godine bolji od crveno-plavih je bio izraelski Makabi iz Haife, dok je rumunski Kluž 2021. godine prošao zahvaljujući promjeni pravila gola u gostima, čija je prva evropska žrtva postao Borac.

Sada je "treća sreća", a protivnik po mjeri!

Albanska Egnatija je rival kojeg Borac može preskočiti i proći u narednu fazu takmičenja, što je želja svih u klubu. To bi ujedno bila i velika finansijska injekcija za klub iz Platonove s obzirom da prolazak znači i 1.7 miliona evra od Evropske fudbalske unije (UEFA), ali i još najmanje šest evropskih utakmica.

Upravo su to apostrofirali trener Mladen Žižović i kapiten Srđan Grahovac na konferenciji za štampu u najavi meča.

"Ovo je slobodno mogu reći istorijska utakmica jer ako Bog da da prođemo, onda nam se otvaraju mnoge mogućnosti", rekao je Grahovac, a strateg Žižović istakao da je Egnatija "skenirana" i da su uočene mane koje će probati iskoristiti.

Njegov kolega sa albanske klupe Edlir Tetova priznao je novinarima da bi bio zadovoljan neriješenim rezultatom u Banjaluci i dodao da će odluka o putniku u narednu fazu takmičenja da padne u revanšu za sedam dana u Elbasanu.

"Za nas bi neriješen rezultat bio povoljan, jer ćemo imati vremena da upoznamo našeg protivnika i spremimo se za revanš utakmicu", istakao je šef struke Egnatije.

Pobjednik ovog dvomeča će u narednom kolu igrati protiv grčkog PAOK-a, dok će poraženi takmičenje nastaviti u drugom kolu kvalifikacija Konferencijske lige, gdje će ih čekati poraženi iz duela Vikingur (Island) - Šamrok Rovers (Irska).

Vrijedi napomenuti i da na Gradskom stadionu u Banjaluci neće biti navijača Egnatije zbog odluke UEFA da zabrani dolazak gostujućim pristalicama, što znači da ni u revanšu Borac neće imati podršku "Lešinara" u Elbasanu.

Utakmica sa Gradskog stadiona počinje u 21 čas, a sudiće je poljska sudijska trojka na čelu s Danijelom Stefanskim. Direktan prenos je na TV Arena sport, a tekstualni prenos na našem sajtu.

Tok meča pratite klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA.

Možda će vas zanimati

23:10

Novi crveni karton za Albance!

90+12. minut - Novo isključenje za Albance - Ndreka je zaradio drugi žuti poslije prekršaja nad Hreljom i zaradio crveni karton. Egnatija ima dva igrača manje. 

23:04

GOOOOL!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

  90+6. minut - Borac je poveo! Damir Hrelja je pogodio mrežu! 1:0!

23:01

ERERA!

90+4. mInut - Najbolja šansa za Borac u drugom poluvremenu - Savić je dodao Ereri, a ovaj iskosa šutirao pored stative! 

23:00

HRELJA!

90+2. minut - Hrelja je pokušao sa distance i umalo pogodio! Ipak lopta je prošla iznad prečke. 

22:58

Igraće se 14 minuta nadoknade!

90. minut - Sudija je odluičio da nadoknadi 14 minuta. 

22:55

Izmjena kod Borca i Egnatije

86. minut - Izišao je Lukić, a ušao Stefan Marčetić kod Borca. Mijenjao je i trener Egnatije, i umjesto Luškje i Ibrahimoglua poslao na teren Ahmetaja i Malotu. 

22:49

Erera pao u kaznenom prostoru...

81. minut. Sebastijan Erera je prohujao po lijevoj strani i oboren je u kaznenom prostoru, ali nije to bio prekršaj za najstrožu kaznu. 

22:46

Ništa od prekida, utakmica je nastavljena

78. minut - Daniel Stefanski, arbitar iz Poljske, poslije dugih razgovora sa Albancima, vratio je igrače na teren. Susret je nastavljen nakon pauze od 10 minuta. 

22:36

Albanci traže prekid!

68. minut - Zbog skandiranja s tribina "Srbija, Kosovo", albanski fudbaleri su zatražili prekid utakmice. Sudija iz Poljske je pokazao da je u pitanju minut odmora. 

22:35

Lešinari istakli transparent podrške RK Borac

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

  "Zašto je suđenje za prostor RK Borac zatvoreno za javnost? Jeco, pamet u glavu", istakli su Lešinari transparent podrške Rukometnom klubu Borac, koji je u sporu za prostor u centru Banjaluke.

22:32

Gosti su izgubili živce, pljušte kartoni!

64. minut - Čak dva nova žuta kartona, plus jedan na klupi, zaradili su gostujući fudbaleri, koji su potpuno izgubili živce nakon isključenja Zejnulahija. Sad su požutili Ndreka i Džemajili. 

22:25

Crveni karton za Albanca!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

  58. minut - Zenulaji zbog oštrog starta najprije je zaradio javnu opomenu, četvrti igrač Egnatije sa žutim kartonom. Međutim, na poziv iz VAR sobe, poljski sudija je promijenio odluku i pokazao Albancu direktan crveni karton! Borac će imati igrača više!

22:24

Nova izmjena u Borcu

56. minut - Umjesto Vranješa u igri je Aleks Pihler u redovima Borca.

22:22

Treći Albanac požutio

49. minut - Fangaj je dobio žuti karton, treći igrač Egnatije zapisan u rokovnik poljskog arbitra.

22:16

Borac prvi zaprijetio u nastavku

48. minut - Lukić je iz teške pozicije pokušao, ali nije bio precizan. 

22:13
22:13

Dvostruka izmjena u Borcu

46. minut - U drugom poluvremenu trener Borca Mladen Žižović je poslao na teren Damira Hrelju i Stefana Savića, kome je ovo debi u dresu Borca, umjesto Karaklajića i Kvržića. 

21:59

- poluvrijeme -

Završeno je prvih 45 minuta bez pogodaka na Gradskom stadionu! Albanci su imali više loptu u nogama (54/46), ali bolje šanse imali su Banjalučani, posebno Stojan Vranješ koji je u 10. minutu iz peterca šutirao iznad prečke. Doduše pitanje je da li bi gol bio priznat jer je vrlo moguće da je iskusni napadač bio u ofsajdu. Takođe, Vranješ je u finišu imao novu priliku, ali je njegov udarac odbranio golman Egnatije Alen Šeri. Gosti iz Albanije su s druge strane, samo u sudijskoj nadoknadi poslije kontranapada mogli da pogode mrežu Borca kada je neprecizan iskosa bio Edison Ndreka. 

21:54

VRANJEŠ!

45+8. minut - Odlična šansa za Vranješa, koji je dobro šutirao glavom, ali još bolje je reagovao golman gostiju i odbranio njegov šut. 

21:53

KONTRANAPAD ALBANACA!

45+7. minut - Poslije izgubljene lopte Kvržića na sredini terena, sijevnula je kontra iz koje je Ndreka šutirao iskosa pored stative. Bila je ovo prva prilika za Egnatiju na utakmici. 

21:51

Vuković probao direktno iz kornera

Izvor: Mondo/Slaven Petković

  45+4. minut - Erera izborio korner, ali Vuković je loše centrirao. Čini se da je gađao direktno iz kornera.

21:47

Finiš prvog poluvremena, nadoknada 7 minuta

45. minut - Sudija Daniel Stefanski produžio je meč čak sedam minuta. 

21:40

LUKIĆ!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

  38. minut - Nova šansa za Borac! Poslije centaršuta iz slobodnog udarca najviši u skoku bio je Jovo Lukić i glavom šutirao pored stative! Druga prilika za Banjalučane nije iskorištena, gosti iz Albanije nisu imali nijednu.

21:38

Novi žuti karton!

37. minut - zbog oštrog prekršaja na Vukoviću, požutio je i Aleksi.

21:37

Koškanje i žuti kartoni

35. minut - Zbog koškanja Vukovića i Dulisa, poljski arbitar je obojicu kaznio žutim kartonom. 

21:26

Osvježenje

25. minut - Sudija je dozvolio igračima oba tima da se osvježe s obzirom na visoku temperaturu u Banjaluci (31 stepen C). 

21:22

Povreda napadača Egnatije, prinudna izmjena

17. minut - Povrijeđen je Bakajoko, koji je zatražio izmjenu, pa je trener Egnatije napravio prinudnu izmjenu i poslao na teren Redija Kasu, doskorašnjeg fudbalera ljubljanske Olimpije.

21:15

Pogledajte fotogaleriju

21:13

VRANJEŠ!

11. minut - Stopostotna šansa za Borac poslije kornera! Karaklajić je centrirao a Vranješ s par metara šutirao glavom iznad prečke! Šteta! Doduše s obzirom da večeras postoji VAR, pitanje je da li je iskusni napadač Borca bio u ofsajdu. 

21:12

Lešinari su na visini zadatka

Izvor: Dragan Šutvić, mondo.ba

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

21:10
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Izvor: Mondo/Slaven Petković

8. minut - Albanski tim je bolje ušao u meč, "borčevci" zasad nisu uspjeli da nametnu svoj ritam. 

21:02

Opasnost pred golom Borca

2. minut - Već u prvom napadu, umalo prilika za Bakajoka, nakon centaršuta Zejnulaija, ali Vuković je otklonio opasnost. 

21:01

Počela je utakmica!

1. minut - Poljski sudija dao je znak i počeo je meč u Banjaluci.

20:56

Borčeva "mušema"

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

20:42

Prilično popunjen Gradski stadion, 20 minuta prije početka

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

20:25

Evo i sastava

BORAC: Šiškovski, Kvržić, Majer4s, Karolina, Herera, Grahovac, Vranješ, Kulašin, Karaklajić, Vuković, Lukić. Trener: Mladen Žižović

EGNATIJA: Šeri, Alijev, Džemaili, Dulis, Ndreča, Aleksi, Luškja, Zejnulaji, Fangaj, Bakajoko, Melih Ibrahimoglu. Trener: Edlir Tetova

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

20:23

Zagrijavanje pred utakmicu

20:21

Aplauzi za "borčevce"

20:17

Egnatija dočekana zvižducima u Banjaluci

20:07

Poruka za navijače Borca

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

20:01

Polako se puni Gradski stadion

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Još sat vremena je ostalo do početka utakmice u Banjaluci, a polako se puni Gradski stadion, javio je reporter MONDA.  

18:39

VAR u Banjaluci

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

  Poljske sudije dijeliće pravdu na Gradskom stadionu na čelu sa glavnim arbitrom Danijelom Stefanoskim, a on će imati pomoć i iz video sobe. VAR sudija će biti Pavel Malec sa pomoćnikom Pavelom Pskitom.

18:19

Svi putevi vode na Gradski stadion

UKRATKO

  • Borac - Egnatija, prvi meč kvalifikacija LŠ (1:0)
  • Pobjednik ide na PAOK u drugom kolu
  • Poraženi na lošijeg iz duela Vikingur (Island) - Šamrok Rovers (Irska)
učitaj još +

UKRATKO

učitaj još +

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

I opet klasična šiptarska fora sa provokacijama i napuštanjem terena... Pa što ih ne pusti Poljak, da bude 3-0 za nas i ćao.... S**ćari....

U REVANŠU hladne glave i vrelog srca

Pobjedi se u zube ne gleda ali stvarno je šteta što nismo dali bar još jedan. U revanšu ne smiju biti borbeniji od nas. Pamet u glavu.

Mnk

Ako ovu prodju sledecu ce da gledaju samo golubovi.

Bob Rock

Samo pametno, ne nasjedati na provokacije

Lopta

Aj Borac!

Najnovije