• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvak Evrope stiže u Beogradu za 52 dana: Piksi gledao uživo, zna recept kako da ga pobijedi?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi uvjeren da će Srbija biti prava protiv Španije.

 Dragan Stojković Piksi Izvor: MN PRESS

Španija je osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu pobijedivši Englesku 2:1 u Berlinu, pokazavši se još jednom kao najbolja ekipa na Starom kontinentu. Tokom čitavog turnira su igrali najbolji fudbal, pokazali su najviše talenta, imali i najboljeg selektora koji je bio među najslabije plaćenima, a s obzirom da su veoma mladi - od njih se tek očekuje da dominiraju u godinama koje slijede.

Interesantno je da će Španija prvi meč kao "šampion Evrope" igrati u Beogradu, protiv Srbije u okviru 1. kola Lige nacija. Biće to prvi meč koji reprezentacija Srbije igra u "A" diviziji, a nema sumnje da će to biti prava poslastica 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić". Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi na licu mjesta se uvjerio da Srbiju čeka izuzetno težak meč protiv prvaka Evrope koji raspolaže nevjerovatnim igračima.

"Radujem se i srećan sam što će Španci prvu zvaničnu utakmicu kao novi šampioni Evrope odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da Marakana bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su napravili u Njemačkoj. Sa druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmjere sa najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od duela sa Olmom, Vilijamsom, Jamalom, Rodrijem, Moratom… Možda u individualnom smislu nismo na njihovom nivou, ali sve može da se nadoknadi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prvog minuta i svaki koji uđe sa klupe, sprovede u djelo sve ono što smo zamislili i što smo se dogovorili prije utakmice", rekao je Piksi za sajt "FSS".

Srbija već ima "naviku" da igra protiv najboljih selekcija svijeta, pa su tako na otvaranju turnira u Kataru igrali protiv Brazila, sada u Njemačkoj protiv Engleske, a sjećamo se da je tako bilo i u kvalifikacijama za prethodni Mundijal kada je prvi izazov bio Portugal: 

"Tada protiv Porugala, sada protiv Španije. Očigledno nam je suđeno da na početku imamo najteže zadatke. Slično je bilo i na završnim turnirima, u Kataru protiv Brazila, u Njemačkoj protiv Engleske. U svakom slučaju, očekuje nas praznik fudbala u kome svi treba da uživamo", dodao je selektor koji se dotakao i podmlađivanja reprezentacije.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC