• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda ima još jedno pojačanje: Šampion Srbije vratio Marka iz Amerike!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U narednoj sezoni će povremeni reprezentativac Marko Ilić biti golman Zvezde.

 Marko Ilić potpisao za Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je nastavila sa aktivnostima u ljetnom prelaznom roku, a ovog puta riječ je o novom čuvaru mreže crveno-bijelih. Novo pojačanje Zvezde u ljetnom prelaznom roku je golman Marko Ilić, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom i zadužio broj 1.

Ilić se vraća u srpski fudbal malo manje od četiri godine nakon što je iz njega otišao, kao jedan od najtalentovanijih golmana u Srbiji i najboljih čuvara mreže u Superligi. Zvanično, Marko je u elitnom rangu srpskog fudbala branio na 61 utakmici, a sada dolazi da bude rezerva i nasljednik Omrija Glazera.

"Počastvovan sam što sam dio ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Htio bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a nakon toga u MLS, dok sam prije dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga", istakao je Marko Ilić.

Dotakao se povremeni reprezentativac Srbije svega što je prošao u karijeri.

"Sigurno da će mi stečeno iskustvo dosta pomoći u trenucima kada su pritisci veliki. Naročito će mi biti značajan period koji sam proveo u Belgiji, igrao sam ozbiljne utakmice, na sjajnim stadionima i uz dosta pritiska. Ne mogu da dočekam da izađem na teren i da osjetim tu atmosferu po prvi put. Siguran sam da ćemo uz pomoć navijača igrati najbolje što možemo i pokušaćemo da primimo što manje golova", rekao je Ilić i pomenuo svoje nove saigrače: "Nisam imao priliku da pričam sa saigračima, neke od njih znam, na primjer Mirka Ivanića iz dana kada sam bio u Vojvodini, siguran sam da će mi pomoći da se prilagodim što prije."

Izvor: MN PRESS

"Poruka za navijače je da budu uz nas i samo uz njihovu pomoć možemo da ostvarimo dobre rezultate", zaključio je Marko Ilić.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je sa zadovoljstvom istakao potencijal novog golmana Crvene zvezde Marka Ilića. "Marka Ilića jako dobro poznajem još iz mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. Prošao je školu Vojvodine, iskustvo sticao u Voždovcu, a kasnije u Kortrajku, Koloradu i Sarpsborgu i u najboljim golmanskim godinama dolazi u naš klub. Crvena zvezda je uvijek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U posljednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sada imamo Glazera i dolazi Marko Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost našeg tima u budućnosti. Svi golmani su ovdje napredovali. Imamo odličnog trenera - Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmana, a vjerujem da će i Marko Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Crvene zvezde. Uvijek sam ponosan kada dobri igrači dolaze u Crvenu zvezdu, a drago mi je da je i Marko ponosan", istakao je Mitar Mrkela.

Marko Ilić je rođen 3. februara 1998. godine. Nastupao je za mlađe selekcije Vojvodine, a u Srbiji je još nosio dres Proletera i Voždovca. Uslijedio je odlazak u Belgiju, gdje je branio boje Kortrajka, a od 2023. godine oprobao se u MLS ligi, gdje je stajao na golu Kolorada. Početkom kalendarske godine proslijeđen je na pozajmicu u norveški Sarpsborg, gdje je proveo jednu polusezonu. Ilić je zabilježio 27 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije, a upisao je jedan meč u A timu - branio je 45 minuta na prijateljskom meču protiv Jamajke 2021. godine.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC