• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sautgejt podnio ostavku! Igrao finale Evropskog prvenstva, ali je održao riječ

Geret Sautgejt je u skladu sa najavama podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije Engleske.

 sautgejt Izvor: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

Selektor Engleske Geret Sautgejt podnio je ostavku uprkos plasmanu njegovog tima u finale Evropskog prvenstva. Sautgejt je već poručio da ga zanima samo titula, tako da je odlučio da ode sa kormila sa reprezentacije, pokazavši da ima obraz.

Informacije je potvrdio Fudbalski savez Engleske. 

"Nakon 102 utakmice i gotovo osam godina na čelu, Geret Sautgejt će napustiti svoju ulogu selektora", stoji u objavi FA.

Što se tiče turnira u Nemačkoj, Sautgejt je sa Engleskom ostvario pobjedu nad Srbijom u grupnoj fazi, remizirao je sa Slovenijom i Danskom, a onda je jedva prošao Slovačku, Švajcarsku i Holandiju da bi ih na kraju zaustavila Španija. Tokom čitavog turnira bio je kritikovan zbog lošeg fudbala koji igra Engleska, dok je pred finale izbio i skandal sa Džudom Belingemom.

"Kao ponosni Englez, bila mi je čast života što sam igrao i trenirao Englesku. To mi je sve značilo u životu i sve sam dao. Ali, vrijeme je za promjene, vrijeme je za novo poglavlje. Nedjeljni meč u Berlinu protiv Španije bio je i moj posjlednji kao selektora Engleske", objavio je Sautgejt.

Ostaje da se vidi ko će ga naslijediti, čini se da već Sautgejt predlaže svog pomoćnika Stiva Holanda, dok stižu informacije i da bi doskorašnji selektor Engleske mogao na klupu Mančester junajteda umjesto Erika ten Haga.

Sautgejt je selektor Engleske bio još od 2016. godine, kada je "naslijedio" funkciju nakon dobro odrađenog posla u mladoj reprezentaciji.

"Gordi Albion" je vodio na 102 utakmice u prethodnih deset godina i pamtiće se da je sa njim na čelu Engleska stizala do dva finala Evropskog prvenstva (poraženi i od Italije i od Španije), dok ima i jedno polufinale Svjetskog prvenstva, odnosno najbolji plasman na Mundijalu je četvrto mjesto 2018. u Rusiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC