• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Aktobea pred revanš sa Sarajevom: "Igraju kao jedna duša i cjelina"

Autor Haris Krhalić

Trener Aktobea Dmitri Parfenov najavio je meč sa Sarajevom.

 trener aktobe Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo i Aktobe sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase odmjeriti snage u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.

Tim povodom večeras je u prostorijama FK Sarajevo održana pres konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Aktobea Dmitri Parfenov.

Šef stručnog štaba gostiju poručio je kako očekuje izazovnu utakmicu i da će pristupiti sa nešto drugačijom strategijom u odnosu na prvu utakmicu.

"Očekujemo izazovan meč, dugo smo se pripremali i znamo šta očekivati od protivničkog tima. Pripremali smo se i za prvi meč, ali sama utakmica nam je pokazala više detalja u igri i ekipi Sarajeva i sad ćemo korigovati našu strategiju. No, očekujemo i da naš protivnik koriguje svoju tako da nas čeka uzbudljiv i interesantan meč", poručio je Parfenov, a prenosi Sport1.

Pohvalio je ekipu Sarajeva, kao i ostale klubove sa Balkana.

"Kao prvo, želim pohvaliti tim Sarajeva koji je vrlo organizovan, baš kao i ostale timove iz Balkana, imaju dobar borbeni duh, igraju kao jedna duša, jedna cjelina. Takođe, vrlo bitno je da kažemo da oni igraju sutra na svom terenu, tako da očekujem da će im navijači dati dodatna krila i snagu. Međutim, s naše strane smo se dobro pripremali i vjerujem da nam naše iskustvo može pomoći da se dobro nosimo sa tim."

Trener Aktobea se osvrnuo i na činjenicu da je teren na Koševu bolji nego onaj na Ortalik stadionu te da bi to takođe moglo utjecati da gledamo drugačiji meč.

"Osim terena postoji i niz drugih faktora koji će utjecati na konačan ishod. Što se tiče terena, jeste, on je jedan od faktora u smislu da će se ovdje lopta dosta brže kretati i odluke će biti potrebno donositi dosta brže u odnosu na prvi meč. Međutim, svaki teren je drugačiji i morate im se prilagoditi. Oba tima imaju jake i slabe strane i oba vjeruju u pobjedu. Vidjet ćemo sutra, znamo da i jedne i druge čeka izazov i biće vrlo interesantno i zanimljivo vidjeti kako ćemo ih prevazići", zaključio je Parfenov.

Podsjećamo, meč između Sarajeva i Aktobea se igra od 21 časa, a bordo tim je u prvoj utakmici slavio rezultatom 0:1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC