• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je prelomilo? "Partizan!" Mario Jurčević za MONDO: U Beogradu kao kod kuće, ovo je veliki klub!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni slovenački fudbaler Mario Jurčević pojačao je Partizan pred novu sezonu.

 mario jurcevic o dolasku u partizan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana počeli su novu sezonu u srpskom fudbalu, a trener Aleksandar Stanojević tokom ljeta je prilagodio ekipu svojim zahtjevima. Kao jedno od gorućih pitanja nakon povratka u Humsku istakao je nedostatak drugog lijevog beka u ekipi, a ta pozicija popunjena je povremenim reprezentativcem Slovenije, Marijom Jurčevićem.

Iskusni defanzivac pojačao je crno-bijele i za sada nema nikakvu dilemu da li je to bio pravi potez, a u razgovoru za MONDO otkrio je svoje prve utiske nakon što je sa srpskim timom prošao pripreme pred novu sezonu.

"Prvi utisci su mi u skladu sa očekivanjima. Partizan je veliki klub, Beograd je lijep grad, treneri, igrači... Sve je na najvišem nivou. Sve je organizovano kako treba. Tako sam i očekivao da će biti", počeo je priču Mario Jurčević: "Bio sam i ranije u Beogradu. Imam dosta prijatelja ovdje. Ja ne znaš ništa o interesovanju srpskih klubova za mene ranije, to je stvar mog agenta. Nismo pričali na tu temu. Sada sam tu i osjećam se kao kod kuće."

Kada je stigao poziv, Mario nije imao dilemu! "Zadovoljan sam što sam stigao u ekipu ovog kvaliteta, mogu još da napredujem u Partizanu. Treba još sve da se namjesti, da bude 100 odsto, ali vjerujem da će se to desiti. Idemo ka tome", rekao je Mario, a kada smo ga pitali šta je prelomilo da dođe u Partizan imao je samo jednu riječ: "Partizan. Klub kakav je Partizan se ne odbija, ja ni sekund nisam razmišljao i čast mi je da mogu da budem igrač Partizana."

Zna se da je trener Aleksandar Stanojević zagovornik čvrste defanzive, a Marija Jurčević pitali smo kako će se uklopiti u takav sistem i koliko bi mogao da "profitira" iz njega, odnosno šta bi debitantska sezona u Humskoj mogla da mu donese na ličnom planu.

"Svi ćemo morati da se uklopimo u to. Možemo, radimo na tome. To je jedini način da se postignu veliki rezultati, da u posljednjoj liniji budeš stabilan, da ne primaš mnogo golova. Partizan je veliki klub i u svakoj utakmici ide na pobjedu. Zanimaju nas samo najbolji rezultati. Svi igramo za tim, tu smo da se pomažemo, pa zato imam najbolje moguće mišljenje o Nikoli Antiću", istakao je Jurčević i osvrnuo se na svoje ciljeve: "Partizan je svakom igraču odskočna daska. Možda, ako budem igrao dobro, se vratim u reprezentaciju Slovenije. Bitno je da krenem da igram dobro za Partizan, a ovo ostalo će doći."

(MONDO/Dušan Ninković)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC