• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milorad Dodik opet obećao novi stadion u Banjaluci: Neka bude "treća sreća", a ne "ludom radovanje"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u posljednje dvije godine, treći put, javno obećao izgradnju novog fudbalskog stadiona u Banjaluci.

 Novo obećanje Milorada Dodika za novi stadion u Banjaluci FOTO VIDEO Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Predsjednik Republike Srpske primio je u utorak fudbalere Borca pred revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija Lige šampiona protiv PAOK-a i ponovo javno obećao izgradnju stadiona u Banjaluci koji će ispunjvati sve uslove UEFA i FIFA.

"Imamo namjeru, a vaš uspjeh će nas na to gurati, o tome sam već pričao prije dvije godine, da napravimo novi stadion u narednim godinama. Planiramo da napravimo jedan velelepni evropski stadion, gdje će se moći igrati sva takmičenja u Evropi i to ćemo učiniti u narednim godinama", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, na tu temu je već razgovarao sa Srbijom.

"Oni već su napravili značajne stadione, pa ćemo i mi nešto slično što oni rade. Ali uglavnom Banjaluka će u narednim godinama imati tako nešto. I to nije samo zasluga nas već i vas (fudbaleri Borca prim.aut) jer da vi ne ostvarujete rezultate bilo bi besmisleno praviti. U svlakom slučaju hvala vam i što bi rekao Kusturica: ' Ne bih vas više zadržavao'", istakao je predsjednik RS.

Podsjetimo, Dodik je na manifestaciji "Dan fudbala Republike Srpske" u martu 2022. godine obećao da će Republika Srpska u naredne tri godine (do 2025. godine) izgraditi Nacionalni stadion vrijedan 100 miliona maraka.

"Obezbijedićemo 100 miliona KM za stadion. Potreban nam je projekat kao i regulacioni plan, a vjerujem da će grad obezbijediti lokaciju kako bi došlo do realizacije ovog projekta", rekao je Dodik nakon što je uručio Zlatnu povelju FS RS, aktuelnom selektoru "orlova" Draganu Stojkoviću - Piksiju.

Potom je Dodik u avgustu 2023. godine na otvaranju stadiona "Dubočica", takođe istakao da će "Banjaluka tek da gradi stadion kakav je dobio Leskovac", prenijela je tada agencija SRNA.

Treći put je bilo danas tokom prijema crveno-plavih, a mi se nadamo da će biti "treća sreća", a ne "obećanje - ludom radovanje" jer priče oko izgradnje stadiona u Banjaluci traju više od decenije.

Čak je jednom prilikom nekadašnje rukovodstvo Borca prikazalo na konferenciji za štampu i video projekta novog stadiona, koji je bio gotovo identičan starom stadionu Arsenala "Hajberiju", ali nije zakopan ni kamen temeljac a kamoli da je došlo do realizacije projekta.

Bilo kako bilo, evidentno je da novi stadion u Banjaluci ne može biti gotov do 2025. godine, ali sačekaćemo da vidimo koliko će trajati Dodikova tvrdnja da će biti završen "u narednim godinama".

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Projektant

Lopov naivnima obećao stadion u Leskovcu od 100 miliona KM??? Ovaj put možda i bude nešto od toga jer je objekat u Leskovcu zvanično koštao oko 20 miliona evra. Na jednom takvom objektu OVAJ namirisao da od naroda mazne 150% cijene istog! Još pitanje je koliko su se lopovi ugrađivali i u cijenu Leskovačkog stadiona. Dakle, najmanje 60 miliona KM uplusavanja??? Nebo je granica!

Momir

Koja crna "treća sreća"! Seoski hohštapler iz Bakinaca stadion obećava već svake dvije godine! Nije sposoban da obnovi porodilište, a lupa o stadionu. Infantilna osoba. Patološki lopov! Sad bi i da nas kopanjem litijuma zatruje!

Дрки

Најважније је да стадион буде велелепан, по европским стандардима и наравно да наредних сто година сви гласамо за друга Милета....

Prase

Predlažem da po uzoru na Aerorom u Trebinju najprije osnujete Javno preduzeće “Novi gradski stadion”, zaposlite jedno stotinjak stranačkih kolega, pa onda krenete da pravite plan. Nema na čemu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC