• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dean Klafurić dobio otkaz u TSC-u: Poznato ko je njegov nasljednik

Doskorašnji selektor kadetske reprezentacije Jovan Damjanović novi trener TSC-a.

 Jovan Damjanović novi trener TSC-a Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole igraće u novom sistemu Konferencijske lige, a tamo će ih predvoditi novi šef stručnog štaba. Nakon bolnih poraza od Makabija iz Tel Aviva na čijoj klupi sjedi Žarko Lazetić otkaz u Bačkoj Topoli dobio je njegov nasljednik Dean Klafurić.

Hrvatski stručnjak napušta Bačku Topolu nakon tek nekoliko mečeva na klupi TSC-a, a već se zna i njegov nasljednik. Ekipu koja je prethodnu sezonu završila na trećem mjestu u Superligi ka uspjesima u Konferencijskoj ligi i novim dobrim rezultatima u srpskom fudbalu povešće Jovan Damjanović (41), nekadašnji direktor Voždovca i doskorašnji selektor kadetske reprezentacije! Tu informaciju potvrdio je Janoš Žemberi novinarima televizije "Arena Sport" u Monaku, nakon izvlačenja parova za evropsku jesen.

"Da, promijenili smo šefa stručnog štaba. nije krenulo kako smo zamislili, a puno smo uložili. Nikada nismo imali bolju ekipu, očekivanja su bila daleko veća. Jovan je naš novi šef, on vodi našu ekipu u Konferencijsku ligu", rekao je Žemberi.

Damjanović je svojevremeno nastupao za reprezentaciju Jugoslavije do 16 i 18 godina, a dres seniorske reprezentacije Srbije obukao je tri puta. Igrao je na mjestu napadača, ponikao je u Crvenoj zvezdi, a promijenio je veliki broj timova. Nosio je dres Sutjeske iz Nikšića, Radničkog iz Obrenovca, Rada, Železnika, Borca iz Čačka, Rida, Padeborna, Vehen, pa ponovo Borca, Dinamo Minska, Dinamo Bresta, OFK Beograda, Hunana, Novog Pazara i Voždovca u kojem je završio karijeru.

Nakon igračke karijere bio je direktor u Voždovcu dok se taj tim takmičio u Superligi Srbije, a u dva mandata je i predvodio "Zmajeve" kao prelazno rješenje, nakon otkaza koje je tim iz Zaplanjske uručio svojim trenerima. Posljednjih godina radio je u Fudbalskom savezu Srbije, kao selektor reprezentacija do 17 i 18 godina. Pod njegovom komandom kadeti su stigli do polufinala Evropskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC