• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poketino preuzeo selektorsko mjesto u SAD! "Energija, strast i glad - to me je inspirisalo!"

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni trener novi je selektor Sjedinjenih Američkih Država.

 Maurisio Poketino Izvor: Shutterstock

Maurisio Poketino novi je selektor Sjedinjenih Američkih Država!

Poslije ispadanja u grupnoj fazi Kopa Amerike čiji su bili domaćini, Amerikanci su odlučili da se raziđu sa dotadašnjim komandantom Gregom Berhalterom, a na kormilu će ga zamijeniti Totenhema, Pari sen Žermena i Čelsija, na čijoj klupi je bio do maja ove godine.

"Odluka da se pridružim selekciji SAD za mene nije bila samo fudbalska. Radi se o putovanju na kojem su ovaj tim i ova zemlja. Energija, strast i glad da se ovde postigne nešto zaista istorijsko - to su stvari koje su me inspirisale. Prilika da vodim američku mušku reprezentaciju, pred navijačima koji su jednako strastveni kao i igrači, nešto je što nisam mogao da propustim. Vidim grupu igrača punih talenta i potencijala, i zajedno ćemo izgraditi nešto posebno na šta cijela nacija može da bude ponosna", riječi su koje je prilikom predstavljanja izrekao selektor jednog od domaćina narednog Mundijala, koji se održava 2026. godine.

"Maurisio je serijski pobjednik sa dubokom strašću za razvoj igrača i dokazanom sposobnošću da izgradi kohezivne i konkurentne timove. Njegovi rekordi govore sami za sebe i uvjeren sam da je on pravi izbor da iskoristi ogroman potencijal unutar našeg talentovanog tima. Oduševljeni smo što imamo Maurisija na ovom uzbudljivom putu da postignemo uspjeh na globalnoj sceni", podvukao je sportski direktor američkog nacionalnog tima Met Kroker.

Tokom igračke karijere, Argentinac je u rodnoj zemlji igrao za Njuels Old Bojs, te u Evropi za Espanjol, Pari sen Žermen i Bordo.
Najveći dio trenerske karijere proveo je u Totehnemu, na čijem kormilu je bio od maja 2014. do novembra 2019. godine.

Za to vrijeme, odradio je blizu 300 utakmica na klupi ovog londonskog kluba, kojeg je, između ostalog, u posljednjoj godini mandata uveo u finale Lige šampiona.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi u Espanjolu u kojem je stavio tačku na karijeru fudbalera, a vodio je još i Sautempton.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC