• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk u haosu, ali Marko je "doktor baluna": Dinamo pao na Maksimiru, Gatuzo prvi u Hrvatskoj!

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Livaja odlučio derbi Dinama i Hajduka.

 marko livaja Izvor: MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Hajduka savladali su Dinamo u Zagrebu golom Marka Livaje u 70. minutu meča i osvojenim bodovima preuzile prvo mjesto na tabeli šampionata Hrvatske. Trijumf Splićana u glavnom gradu dodatno dobija na značaju kada se ima u vidu u kakvom je haosu klub ovih dana, pošto mediji daleko više pišu o skandalima koji ih prate nego o igri tima Đenara Gatuza.

Prvo je probleme napravio Ivan Perišić koji je napustio klub, zatim je sportski direktor Nikola Kalinić dobio otkaz, a onda je u javnost stigao prljav veš. Kalinić nije želio da ćuti, predsjednik kluba Ivan Bilić odgovorio mu je na konferenciji, a dok se pravila galama u javnosti Gatuzo je spremao tim za najveću pobjedu u novoj sezoni.

Livaja je mrežu domaćeg tima zatresao nakon gužve u kaznenom prostoru, a Hajduk je uspio da odoli do kraja utakmice i da osvoji neophodne bodove. Bilo je veoma dramatično jer je sudijska nadoknada potrajala više od 16 minuta, a Splićani su od četvrtog minuta nadoknade igrali sa igračem manje zbog dva žuta kartona defanzivca Ismaela Dialoa.

Ipak, uspjeli su da se odbrane. Dinamo je imao čak 65 odsto posjed lopte, tri puta više šuteva (15:5) i duplo više šuteva u okvir gola (4:2), ali nije uspio da osvoji ni bod pred svojim navijačima. Hajduk se vraća za Split sa čitavim plijenom, ali i prvim mjestom na tabeli hrvatskog prvenstva, koje je do ovog kola držao baš Dinamo.

Sada "Bili" imaju 14 osvojenih bodova iz šest odigranih mečeva, dok je Dinamo na drugom mjestu sa 13 bodova. Treće mesto zauzima Rijeka, koja tek treba da odigra meč šeste runde - ukoliko zabilježe pobjedu po broju bodova će sustići Hajduk i barem jednu rundu dijeliti prvo mjesto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC