• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se najveći štrajk fudbalera u istoriji: Najbolji na svijetu pokrenuo revoluciju i to nije sve

Fudbalerima je više dosta da ih FIFA i UEFA koriste i rizikuju njihovo zdravlje zarad čistog profita. Zato su digli glas.

 Prvi čovjek La Lige podržao Rodrija Izvor: Profimedia

Najbolji fudbaler svijeta Rodri pokrenuo je vrlo važnu temu u fudbalu i nije dugo trebalo da dobije podršku. Nezadovoljan zbog toga što su igrači "pretovareni" utakmicama, Rodri je na konferenciji za medije uoči meča Mančester sitija i Intera (srijeda, 21.00) bez dlake na jeziku govorio o potencijalnom štrajku među fudbalerima, možda i najvećem u istoriji ovog sporta, a njegove riječi imale su ozbiljan odjek među kolegama i fudbalskim radnicima.

Tako je prvi čovjek La Lige Havijer Tebas, inače njegov zemljak, podržao Rodrija i rekao da ništa na svijetu nije važnije od zdravlja fudbalera i njihovih porodica: "Apsolutno podržavam štrajk o kome je pričao Rodri. Nije u pitanju samo zdravlje fudbalera nego i balansiranje u ovoj industriji. Neki će izgubiti zdravlje, a neki svoje porodice", rekao je Tebas.

Rodri je prije svega bijesan zbog novog, proširenog FIFA Svjetskog klupskog prvenstva koje će "produžiti" sezonu za čitav mjesec, a razlog nije ništa drugo nego čist profit koji će ostvariti "krovna organizacija". Zbog pritiska da se ubuduće pravi što više međunarodnih klupskih takmičenja, posebno za bogate klubove, Tebas je siguran da će ispaštati i domaće lige koje su pojedini klubovi već pokušali da "uguše" prije dvije godine kada su se neuspješno odmetnule od UEFA.

"Žele da lige koje imaju po 20 klubova smanje takmičenja i mi to nećemo prihvatiti", rekao je Tebas šta je zapravo bio cilj FIFA i UEFA koje su povećale broj utakmica u svojim takmičenjima.

Vidjećemo kako će reagovati na Rodrijev apel i da li će se nešto promijeniti u budućnosti: "Štrajk? Mislim da smo blizu toga. To je generalno mišljenje igrača i ako se ovako nastavi, nećemo imati drugih opcija. To je nešto što nas stvarno zabrinjava. Mi smo momci koji pate", dodao je najbolji fudbaler Mančester sitija.

Podsjetimo, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo zapravo nema nikakvu gledanost ni značaj, tako da je odlučeno da od narednog ljeta učestvuju čak 32 ekipe koje će u SAD igrati od 15. juna do 13. jula. Osim šampiona Evrope Mančester sitija, sa "starog" kontinenta učestvuju još sljedeći timovi: Čelsi, Real Madrid, Bajern, PSŽ, Inter, Porto, Benfika, Borusija Dortmund, Juventus, Atletiko i Salcburg.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC