• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP se oglasio - obilježja Torcide zamalo na Marakani: Policija reagovala pred meč Crvena zvezda - Benfika

MUP se oglasio saopštenjem pred meč Crvene zvezde i Benfike!

 MUP Srbije oduzeo obilježja Torcide Izvor: Profimedia/Cropix/Ante Cizmic

Pred meč Crvene zvezde i Benfike u Ligi šampiona oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP je preuzeo ozbiljne mjere pred ovu utakmicu. Razlog za to je činjenica da su navijači Benfike godinama u odličnim odnosima sa navijačima Hajduka iz Splita i htjeli su da na tribine "Marakane" unesu obilježja "Torcide". 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić oglasio se tim povodom i otkrio da su pripadnici MUP-a otkrili veliki broj obilježja kako navijačke grupe "Torcida" tako i fudbalskog kluba Hajduk Split i da su sve zastave, transparenti i dresovi oduzeti i da neće biti uneseni na stadion. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju sveobuhvatne mjere sigurnosti, povodom međunarodne fudbalske utakmice grupne faze UEFA Lige šampiona, koja se danas odigrava na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom u 18:45 časova, između FK Crvena zvezda i FK Benfika. U skladu sa bezbjednosnom procjenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbjednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbjednog odigravanja utakmice.

Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača FK Benfika, pronađena su obilježja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina naljepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obilježjima FK Hajduk i navijačke grupe Torcida. Policija je iz razloga bezbjednosti oduzela sve predmete. Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim djelokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih djela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mjere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja”, izjavio je ministar Ivica Dačić.

Meč Crvene zvezde i Benfike na programu je od 18:45 na stadionu "Rajko Mitić" i očekuje se da će stadion biti popunjen do poslednjeg mjesta. Prije ove utakmice odigran je duel omladinskih timove ove dvije ekipe i u njemu je trijumfovala ekipa iz Portugala 2:1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC