• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Benfiku: Milojević izabrao tim, napašće Portugalce u Beogradu!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda novu sezonu Lige šampiona počinje na svom terenu protiv Benfike, a to će biti i prva prilika za bodove jer Portugalci nisu nepobjedivi.

 Sastav Crvene zvezde protiv Benfike  Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Fudbaleri Crvene zvezde počinju takmičenje u Ligi šampiona utakmicom protiv Benfike, u četvrtak (18:45) u Beogradu. Trener Vladan Milojević još jednom je crveno-bijele uveo u elitno društvo evropskog fudbala, a sada će u potpuno novom formatu pokušati da nadmaši prethodna dva učešća. Za to će mu biti potrebno mnogo uspjeha...

Prvu priliku imaće protiv portugalskog tima, nekadašnjeg šampiona Evropa i jednog od najkvalitetnijih rivala u ovogodišnjem takmičenju. Portugalci će u Beogradu biti favoriti, ali to neće pokolebati Milojevića, njegov stručni štab i tim koji će izvesti na teren. Vjeruje trener Zvezde da njegova ekipa ima šanse.

Pokazao je to i na konferenciji za štampu dan prije utakmice.

"Nemamo mi čega da se plašimo. Pitali ste me da li se plašim Liverpula jer su pobijedili Maribor 7:0, sjećam se. Pa šta ako izgubimo?", rekao je Milojević novinarima beogradskih redakcija, dok je uz njega sjedio napadač Bruno Duarte.

U skaldu sa tom najavom trebalo bi pogoditi sastav Crvene zvezde. Na golu crveno-bijelih sasvim sigurno biće oporavljeni Omri Glazer, koji je dugo mučio muku sa povredama. Ipak, sada je u punom trenažnom procesu, hvata i takmičarski ritam, pa će na stadionu "Rajko Mitić" biti jedan od važnijih aduta srpskog šampiona.

Ispred njega očekuju se kapiten Uroš Spajić i Naser Điga, junak dvomeča protiv Bode Glimta u plej-ofu za Ligu šampiona. Oni su propustili prethodni prvenstveni meč, vjerovatno da bi se malo odmorili za Benfiku i protiv portugalskog tima pružili najbolju partiju u sezoni. Sa desne strane štoperskog tandema će biti sve bolji Ognjen Mimović, dok na lijevom boku Seol Jung Vu ima prednost u odnosu na Milana Rodića. Reprezentativac Južne Koreje sve je bolji, a vjeruje se i da bi ritmu utakmice mogao da se prilagodi mnogo lakše od iskusnog Rodića koji je bio dio tima u prethodne tri sezone u Ligi šampiona.

Mjesta centralnih veznih zauzeće dva igrača koji su tokom ljeta stigli u klub. Veliki navijači Crvene zvezde od malih nogu, reprezentativac Slovenije Timi Maks Elšnik i reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić moraće da se bore za prevlast na sredini terena, a upravo bi tu mogla da se vodi najbitnija borba tokom svih 90 minuta. Ispred njih će nastupiti Mirko Ivanić, zamjenik kapitena u aktuelnom timu Crvene zvezde i jedan od najbitnijih igrača za čitav tim. Većina Zvezdinih akcija zavisiće upravo od Ivanića, pa se navijači nadaju da će imati svoj dan.

Male su šanse da od prvog minuta vidimo Nemanju Radonjića, mnogo veće da u nekom trenutku zamijeni Pitera Olajinku na lijevom boku i da promjenama ritma, energijom i brzinom donese Zvezdi dodatne opcije za napad na Portugalce. Samim tim Nigerijac je gotovo pa siguran u startnoj postavi. Na suprotnom boku će Zvezdinu publiku dizati na noge krilni napadač Silas, igrač od 10.000.000 evra. On je na pozajmici iz Štutgarta, a navijači još nisu vidjeli ni djelić talenta zbog kojeg će crveno-bijeli narednog ljeta imati priliku da obore klupski rekord.

Što se tiče napada - Bruno Duarte dobio je prednost u odnosu na Šerifa Endiajea. Prije svega, Brazilac mnogo bolje poznaje fudbal u Portugalu, govori istim jezikom kao i većina protivničkih igrača, a i u dobroj je formi pa bi mogao da našteti favorizovanom protivniku. Kroz karijeru je već znao da pogodi protiv Benfike - jednom u prvenstvu, jednom u kupu - ali iz sedam utakmica ima dva remija i pet poraza, bez pobjede!

Dakle, da rezimiramo, očekivani sastav Crvene zvezde je: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC