• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić najavio meč sa Sarajevom: "Ovaj derbi je uvijek posebna utakmica, u naletu su"

Autor Haris Krhalić

Trener Širokog Brijega Toni Karačić i fudbaler ovog tima Mato Stanić najavili su derbi sa ekipom Sarajeva.

 karačić, stanić Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Široki Brijeg i Sarajevo u ponedjeljak na Pecari s početkom u 18 časova zatvaraju 9. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Derbi protiv Sarajeva je uvijek posebna utakmica. Sarajevo je u naletu i igraju dosta kvalitetno kroz ovaj prvi dio prvenstva", riječi su kojima je šef stručnog štaba Širokog Brijega Toni Karačić započeo najavu derbija.

"Sarajevo nam dolazi u trenutku kada nismo u nekoj pozitivnoj seriji, ali to je utakmica u kojoj mi želimo tražiti svoju priliku za dobar rezultat. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se dobroj izvedbi u derbiju", rekao je Karačić.

Trener Širokog Brijega se kratko osvrnuo na svoj igrački i otkrio u kakvom stanju dočekuju derbi protiv Sarajeva.

"Imamo još vremena do utakmica, ali nije tajna da imamo izuzetno skraćen roster. Međutim, nadam se kako ćemo imati što više igrača na raspolaganju za derbi protiv Sarajeva", poručio je Karačić.

Novinarima se obratio i vezni igrač Mato Stanić koji želi čim prije vratiti u formu koja ga je krasila u ranijim sezonama kada je nastupao za Široki Brijeg.

"Nije mi bila potrebna nikakva prilagodba kada sam se vratio, jer se ovdje zaista osjećam kao doma. Svi znamo što ovaj derbi protiv Sarajeva znači za klub, grad i navijače. Istina je da su oni u dobrom nizu i na vrhu su tablice, a s druge strane mi smo ostali dužni sebi i navijačima na Pecari što se tiče bodova. Moraćemo skupo prodati kožu da vratimo izgubljene bodove na Pecari", smatra Stanić.

"Mislim kako trenutno nema težeg protivnika od Sarajeva, ali nema nam druge nego probati dati sve od sebe. Trenirali smo, spremali se za ovo i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolju prezentaciju na terenu", istaknuo je u najavi utakmice.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC