• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najteži poraz Sarajeva u Banjaluci! "Petarda" Borca, het-trik Husnije Fazlića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na današnji dan 30. septembra 1972. godine, banjalučki Borac je nanio Sarajevu najteži poraz u klupskoj istoriji u Banjaluci.

 Najteži poraz FK Sarajevo od FK Borac u Banjaluci Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Borac je u sezoni 1973/74 razbio oba sarajevska prvoligaša - Željezničar je izgubio 6:4 na Gradskom stadionu, dok je Sarajevo primilo pet komada!

U oba meča, Husnija Fazlić je zabilježio het-trik, prenio je portal "SC Sport".

Crveno-plavi su pod vođstvom trenera Ivana Čabrinovića u okviru osmog kola Prve lige Jugoslavije ugostili ekipu sa Koševa i ispratili je sa pet golova u mreži.

Prvo poluvrijeme proteklo je u slaboj igri i inicijativi domaćina. U prvih sedam minuta je Husnija Fazlić imao dvije dobre šanse da savlada Savu Ekmečića, ali je bio neprecizan. Ipak, u finišu prvog poluvremena je kapiten Borca postigao vodeći pogodak nakon asistencije Abida Kovačevića (1:0).

U 60. minutu je ponovo je Kovačević asistirao Fazliću, a "Hune" okružen trojicom protivničkih igrača pronašao je lopti put do mreže (2:0). Samo tri minuta kasnije nova majstorija legendarnog kapitena Borca - Fazlić je prevario dvojicu igrača Sarajeva i snažnim udarcem s desne strane matirao Ekmečića (3:0).

Tu nije bio kraj agoniji kluba s Koševa. Abid Kovačević je u 73. minutu postigao je četvrti pogodak (4:0), nakon kojeg je Sead Gruda zamijenio Ekmečića na golu Sarajeva. Gruda se još nije ni zagrijao, a morao je vaditi loptu iz mreže nakon udarca Dževada Krese (5:0).

Bila je to najubjedljivija pobjeda Borca nad Sarajevom, jedna od dvije banjalučke "petarde" u toj sezoni, jer je istim rezultatom (5:0) Borac ispratio i ekipu Proletera.

Ipak, na kraju sezone Banjalučani nisu uspjeli da izbore opstanak u jugoslovenskoj eliti.

BORAC: Jantoljak, N. Kovačević, Gavrilović, Vukelja, Brnjac, D. Sredojević (Gugleta), Smileski, Kreso, Bajagilović (Vidačak), H. Fazlić, A. Kovačević. Trener: Ivan Čabrinović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC