• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo jedan od najvećih fudbalera u istoriji Partizana: Terorisao Zvezdu u vječitim derbijima!

Autor Dragan Šutvić

Marko Valok preminuo je u 97. godini.

 Preminuo Marko Valok Izvor: MN PRESS

Partizan je potvrdio tužne vesti, preminuo je legendarni Marko Valok! U dubokoj starosti, u 97. godini, preminuo je napadač koji je ušao u istoriju Partizana na mnogo načina. Rođen u Surčinu 5. marta 1927. godine bio je igrač koji je postigao prvi gol u istoriji Napretka iz Kruševca, a onda je 1947. godine prešao u Partizan. Za crno-bijele je igrao od 1947. do 1959. godine, postao je drugi strijelac u istoriji kluba i sa 13 golova ubjedljivo najefikasniji igrač u derbijima protiv Crvene zvezde!

"Bivši jugoslovenski igrač i trener i legenda FK Partizan - Marko Valok, preminuo je u Zemunu u 97. godini života. Za FK Partizan je, tokom 12 godina koliko je proveo u klubu, odigrao 169 mečeva i postigao 90 golova. FK Partizan iskazuje iskrenu tugu i saosjeća sa prijateljima i porodicom Marka Valoka. Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni", navodi se u saopštenju FK Partizan. 

Valok je na kraju karijere imao preko 400 postignutih golova za Partizan, a stigao je i do reprezentacije Jugoslavije za koju je na šest mečeva tri puta bio strijelac.

Osvojio je samo jednu titulu sa Partizanom, ali tri kupa. U sva tri finala kupa dao je golove. Trenersku karijeru počeo je kao selektor tadašnje Burme, sadašnjeg Mijanmara 1959. godine. Vodio je svoj Partizan u dva navrata, pa zatim Galeniku iz Zemuna i Budućnost. Na krakto je bio selektor Jugoslavije, radio je u Americi, a vodio je i Vojvodinu, Teteks, Borac iz Banjaluke i Tursku Adanu. Završio je sa fudbalskim radom vodeći Rad i IMR.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC