• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mafijaška ubistva, iznude i hapšenja vođa navijača! Zvezda zvezda u Italiji usred haosa, Inter naredio ćutanje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Italijanska policija pokrenula veliku akciju hapšenja "ultrasa" dovedenih u vezu sa mafijom. O tome je bilo riječi i na konferenciji Intera pred Zvezdu.

 navijači intera Izvor: Shutterstock

Dan pred utakmicu Inter - Crvena zvezda na stadionu "Đuzepe Meaca", trener "nerazura" Simone Inzagi dobio je i neprijatno pitanje na konferenciji. Novinari su ga pitali za hapšenje 19 osoba u Italiji, gdje su "fudbalski ultrasi" lišeni slobode zbog dovođenja u vezu sa mafijom. Među uhapšenima se navode i imena navijača Milana i Intera.

"U klubu su nam rekli da ne kažemo bilo šta. U toku je istraga", kazao je kratko Inzagi i vratio se razgovoru o izboru tima za meč protiv Crvene zvezde. Ipak, jedna od tema dana u Italiji je lišavanje slobode niza osoba u akciji policije usmjerenoj protiv "fudbalskih navijača".

Među uhapšenima su Luka Lući i Renato Bozeti, vođe navijača Milana i Intera! Lući je bio prethodno osuđivan zbog optužbi u vezi sa drogom, a bio je uslikan i kako se rukuje sa Mateom Salvinijem, vođom političke stranke krajne desnice.

Čitava istraga je počela poslije septembarskog ubistva Antonija Beloka, istanutog člana "Ndrangete", jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija. Ubijen je u tuči ispred sale za boks u Milanu, a navodno ga je ubio Andrea Bereta, jedan od ranijih vođa navijača Intera i prethodnik Renata Bozetija.

To Belokovo ubistvo je pokrenulo sumnje da postoji sve čvršća i dublja veza između mafijaških klanova i ultrasa koji vode navijačke grupe na stadionu San Siro, ili "Đuzepe Meaca", a na kojem će Zvezda igrati u utorak od 21 čas.

Uhapšen je i Marko Ferdiko, bliski Belokov saradnik, kao i Aleks Kolonjo i Krisijan Rozijelo, za koje u italijanskim medijima tvrde da su bili "prijatelji i tjelohranitelji" poznatog repera Fedeca. Bereta je vodio "Kurva Nord" od oktobra 2022, kada je kriminalac Vitorio Bojoki upucan pred svojim domom u oktobru 2022. godine.

Prema saopštenju italijanske finansijske policije, uhapšenima se na teret stavlja "kriminalna zavjera koja je sprovedena mafijaškim metodama, kao i iznuda, napad i drugi teški zločini". Takođe, sumnjiče se i da su reketirali prodavce hrane i pića van stadiona, koji su im plaćali za "zaštitu". Uz to, na teret im se stavljaju i slučajevi nanošenja teških tjelesnih povreda.

Nedozvoljene privredne aktivnosti na stadionu San Siro su se otrgle kontroli i to je dijelom i zbog toga što postoje nedostaci u upravljanju odnosima sa navijačima, poručio je milanski tužilac Marčelo Viola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC