• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Rejkjaviku – Breidablik oteo Vikinguru titulu u posljednjoj utakmici, i to na njegovom terenu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Naredni protivnik Borca u Konferencijskoj ligi izgubio titulu na najgori mogući način.

 Breidablik pobijedio Vikingur i osvojio titulu šampiona Islanda Izvor: Twitter/Screenshot

Imao je Vikingur sve u svojim rukama, seriju od sedam utakmica bez poraza, meč-loptu na svom terenu, a na kraju je morao da preda krunu!

Naredni protivnik Borca u Konferencijskoj ligi izgubio je šampionsku titulu pošto je poražen od Breidablika sa ubjedljivih 3:0.
Vikinguru je bio dovoljan bod u posljednjem kolu šampionata da odbrani titulu prvaka Islanda pošto je imao bolju gol razliku od rivala, ali je umjesto toga doživio debakl.

Breidablik je u predgrađe Rjkjavika, Fosfogur stigao iz četiri kilometra udaljenog Kopavogura očigledno dobro raspoložen i odlučan da učini sve da vrati pehar koji je osvojio 2022. godine, a onda morao da ga preda Vikinguru.

To je na kraju i uspio, prije svega zahvaljujući Isaku Torvaldsonu, 23-godišnjem napadaču koji je na pozajmici iz Rozenborga. Torvaldson je doveo Breidablik u vođstvo u prvom poluvremenu, a onda povisio na 2:0 najavivši iznenađenje.

Za ovjeru pobjede i ukupno treće titutle u 74 godine postojanja Breidablika pobrinuo se Aron Bjarnason deset minuta prije kraja i veliko slavlje gostiju moglo je da počne.

Navijači Breidablika pobrinuli su se i za šampionski ambijent pošto su veče prije utakmice upali na stadion Vikingura i dio tribina predviđen za goste obojili u svoju zelenu boju.

Banjalučki Borac za 11 dana gostovaće na Islandu i možda je ovo prilika da dobrim rezultatom protiv uzdrmanog Vikingura ispiše još jednu stranicu istorije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC