• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Rome Ivan Jurić se potukao sa svojim igračem u svlačionici!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Skandal potresa Seriju A. U Romi vlada potpuni haos.

 ivan juric se potukao sa fudbalerom rome djanlukom mancinijem Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

Još jedan poraz Rome - debakl protiv Fiorentine, zatresao je do te mjere klub i svlačionicu da bi bilo pravo čudo ako sve ostane isto. Na stadionu "Artemio Franki" Viola je pobijedila ubjedljivo 5:1, a trener Ivan Jurić je već poslije 32 minuta izveo iz igre vezistu Brajana Kristantea i beka Anhelina. Nakon toga, u poluvremenu je navodno izbila i tuča između poznatog hrvatskog stručnjaka i fudbalera Đanluke Manćinija, kojem je Jurić rekao da neće igrati u nastavku.

"Jurić i Manćini žestoko su se sukobili tokom poluvremena utakmice Fiorentina - Roma, pred mnogo svjedoka i bilo je i fizičkog kontakta trenera i igrača", piše "Korijere delo sport".

Manćini je navodno nakon tog sukoba otišao iz svlačionice van svog mjesta među rezervama i nije bio na klupi tokom drugog dijela meča, kao ni njegov nerazdvojni drug Kristante. Nakon meča je bilo primijetno da nisu išli da pozdrave malu grupu navjiača Rome na "Frankiju", ali jesu bili na stanici "Termini" u Rimu.

Ekipa se vratila u svoj grad u dva sata ujutru, a tamo je grupa od nekoliko desetina navijača sačekala ekipu i kritikovala je za katastrofalne igre i rezultate, kao i trenera, koji je prije 40 dana zamijenio Danijela De Rosija, klupsku legendu. "Vučica" je u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima ostvarila samo jednu pobjedu, protiv Dinamo Kijeva u Ligi Evrope (1:0), a uz to je gubila od Elfsborga, Intera i Fiorentine, uz remi protiv Monce.

Dok se u italijanskoj javnosti nagađa da uprava ipak neće mijenjati Jurića, postoje i tvrdnje da bi De Rosi mogao ekspresno da se vrati nakon što je promijenio agenta i uspostavio saradnju sa Falijem Ramadanijem. O svemu tome oglasila se klupska legenda, Đuzepe Đanini.

"Svi moraju da preuzmu odgovornost, klub, stručni štab, igrači... Ne kažem da je svlačionica protiv Jurića, ali neophodno je da igrači urade nešto više kada stvari ne idu. Ne znam da li je vrijeme da promijenimo trenera. Vidjeli smo nekoliko naglih obrta i niko nije očekivao da De Rosi dobije otkaz, pa ne znam šta će se dogoditi dalje. U ovom trenutku bi se i Gvardiola mučio u klubu", kazao je on.

I slavni hrvatski fudbaler Zvonimir Boban je "udario" po vlasnicima, Denu i Rajanu Fridkinu. "Problem je taj da je Jurić posljednji trener koga želite da dovede u ovoj situaciji. On je dobar u drugačijem stilu fudbala, želi fizički jake igrače, sa čvrstinom... Takođe, ne odgovara mu ni to što je preuzeo ekipu bez da je radio sa njom tokom priprema. Apsurdna je situacija i stvorilo je neadekvatno vođstvo čelnika kluba koje nema poštovanja prema vrijednostima koje zastupaju navijači Rome", kazao je Boban.

"Neću da kažem da veliki igrač mora da bude i veliki funkcioner, ali nisu dozvolili Frančesku Totiju ni priliku da nauči neku novu ulogu. Isto važi i za De Rosija, koga su odmah 'izgorjeli'. Kao da je ništa. Kako vas nije sramota to da radite? Sram da vas bude, sram!", pobjesnio je Zvonimir Boban.

Roma je 11. na tabeli Serije A, sa samo dvije pobjede u devet kola i gol-razlikom 9:11. Ima 10 osvojenih bodova i već zaostaje 12 poena za liderom, Napolijem.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC