• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina pazari u Banjaluci

Autor mondo.ba

Na meti novosadskog superligaša je talentovati, dvadesetjednogodišnji fudbaler banjalučkog Borca Aleksandar Subić, koji je ove sezone bio standardan u redovima crveno-plavih (13 utakmica, dva gola).

 Vojvodina pazari u Banjaluci Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako pred ekipu uoči početka sezone nisu postavljeni visoki ciljevi, tim Vinka Marinovića odigrao je kvalitetnu polusezonu, a jedan od onih koji je najviše doprinio takvim rezultatima je mladi bočni fudbaler Aleksandar Subić (21).

Povremeni reprezentativac mlade selekcije BiH i Perspektivne reprezentacije Republike Srpske ustalio se u prvoj postavi crveno-plavog tima, a na 13 odigranih mečeva uspio je postići i dva pogotka. Sa ta dva gola, donio je Borcu šest bodova, s obzirom da je jedini tresao mreže u duelima sa Zrinjskim i Čelikom (oba meča na Gradskom stadionu završena pobjedom Banjalučana 1:0).

Dobre igre Subića nisu ostale nezapažene, pa je za njegove usluge interesovanje pokazala i Vojvodina. Trener Novosađana Zoran Marić, u vrijeme dok je sjedio na klupi banjalučkog premijerligaša, imao je uvid u Subićeve igre, s obzirom da je on tada bio među najistaknutijim juniorima i polako kucao na vrata prvog tima.

U redovima Voše već igraju dva igrača iz Republike Srpske, Trebinjac Mijat Gaćinović i Banjalučanin Srđan Babić, ali će oni po svemu sudeći napustiti "Karađorđe" ove zime, tako da su u redovima crveno-bijelih već krenuli u potragu za zamjenama.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Izbor je pao na mladog Subića, sa kojim su razgovori otpočeli prije dva dana i očekuje se da uskoro budu konkretizovani, piše "EuroBlic".

"Raspitivao sam se za Subića, koji je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih igrača. Znam da je i mladi reprezentativac i volio bih da ga vidim u Vojvodini", rekao je trener "lala" Zoran Marić.

Ranije se za Subića interesovala i Mlada Boleslav iz Češke.

MARINOVIĆ

Trener Banjalučana Vinko Marinović sigurno ne bi volio da ostane bez Subića. Mladi stručnjak nada se da će ekipa biti pojačana tokom zimske pauze. "U zavisnosti od finansija, mi ćemo dovoditi pojačanja. Biće tu sigurno i odlazaka, ali još je rano za konkretnu priču. Sada slijede detaljne analize i nakon toga ću moći nešto više da kažem po ovom pitanju", poručio je Marinović.

"Ako se za mene interesuje Vojvodina i trener Marić, onda je to za mene velika čast. Moram biti iskren i reći da mene niko nije zvao, a ne znam da li je neki poziv stigao u klub. Znam da je ljetos i tokom jeseni bilo nekih ponuda iz Češke", iskren je Subić.

Ipak, talentovani fudbaler ne želi nigdje da žuri.

"Želim prvo malo da se odmorim poslije naporne polusezone, a biće vremena da razgovaram sa zainteresovanim klubovima".

U Borcu sigurno neće praviti probleme igračima koji žele da odu u inostranstvo, naravno uz adekvatno obeštećenje. Subićeva vrijednost procijenjena je na 50.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC