• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je izgledala Borčeva jesen (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac može biti jako zadovoljan postignutim rezultatima poslije jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je sakupio 27 bodova i ostvario plasman na šestu poziciju.

 Ovako je izgledala Borčeva jesen (VIDEO) Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Banjalučani pred start nove sezone nisu imali prevelikih ambicija osim da (p)ostanu stabilan premijerligaš, a kad se sve sabere poslije 15. odigranih kola, Borac ima realne šanse da se na proljeće uključi u trku za plasman u međunarodna takmičenja.

Posebno kad se ima u vidu da su crveno-plavi protiv najjačih ekipa u BiH upisali samo jedan poraz protiv drugoplasiranog bordo tima i to na samom početku sezone, dok su pobjede uknjižene nad šampionom Zrinjskim, remi sa liderom Širokim Brijegom i trijumf nad Željezničarom, najtrofenijim timom poslijeratne BiH...

Sarajevo
Izvor: YouTube

Međutim, krenulo je poprilično loše gledano iz ugla navijača Borca - dva startna poraza od Mladosti iz Velike Obarske (2:0) u Bijeljini i Sarajeva na Gradskom stadionu (1:3).


Sve snage crveno-plavi su mobilisali pred gostovanje u Travniku, i na "Piroti" su izabranici Vinka Marinovića osvojili tri boda (1:2), koja su u četvrtom kolu naplaćena "minimalcem" protiv Čelika u Banjaluci (1:0).


I naredno kolo na "Otoci", crveno-plavi su bili odlični iako tako ne sugeriše ubjedljiva pobjeda Olimpika (4:1), ali već tada je bilo jasno da Marinovićev tim ima i glavu i rep. Nosioci igre su osim starih i provjerenih snaga poput Joce Stokića i kapitena Vladana Grujića postali Miloš Žeravica, koji se sjajno uklopio i pokazao brojnim asistencijama raskošan talenat, a posebno Aleksandar Subić.

Široki
Izvor: YouTube

Uslijedio je remi sa šampionom jeseni Širokim Brijegom (1:1) na Gradskom stadionu, a potom je Borac krenuo u veliku seriju pobjeda. Iako su bile minimalne, bodovi su se kupili, tri po tri - Slavija (0:1), Zrinjski (1:0), Radnik (0:1) i Željezničar (1:0), pa su poslije 10 odigranih kola, Banjalučani stidljivo istakli kandidaturu čak i za evropska takmičenja.

Zrinjski
Izvor: YouTube

Željezničar
Izvor: YouTube

U preostalih pet susreta pred zasluženu zimsku pauzu, Marinovićevi izabranici su upisali još dva gostujuća remija (Vitez 1:1, Drina 0:0), dvije domaće pobjede (Sloboda 1:0, Velež 2:1) i možda nezaslužen poraz u Gradačcu od Zvijezde (2:0) zahvaljujući gruboj sudijskoj grešci kod prvog gola.

Velež
Izvor: YouTube

Jesen u Platonovoj obilježio je i skandal oko oduzimanja tri boda Borcu zbog slučaja "Perica Stančeski", koji se po prvi put okončao u korist banjalučkog kluba. Rukovodstvo se žalilo Svjetskoj fudbalskoj federaciji, predočilo dokaze da se dugovanja izmirena prema bivšem igraču i FIFA je napravila presedan - vratila je bodove crveno-plavima, a oni se odužili publici trijumfom nad "rođenima" iz "dvojke u keca" za miran zimski san u kojem će armija navijača priželjkivati Evropu.

A ona po prikazanom, nije toliko daleko...







Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prase

Aj Borac...Evropa je tu, na dohvat ruke!

Odličan pregled

Kad sve saberemo i loš start i godinu stabilizacije kluba, dobro je ovo. Siguran sam da ćemo izboriti Evropu. Napred Borac!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC