• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Rođeni'' poveli pa stali, pobjeda Borca!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca nakon preokreta stigli su do pobjede protiv Veleža rezultatom 2:1. Mostarci su prvi dio meča na Gradskom stadionu riješili u svoju korist, ali su golovima Joce Stokića i Vladana Grujića Banjalučani preokrenuli.

 ''Rođeni'' poveli pa stali, pobjeda Borca! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Duel 15. kola Premijer lige BiH protiv Veleža fudbaleri Borca dočekali su u vedroj atmosferi, s obzirom da je FIFA odlučila da poništi svoju prvobitnu odluku o oduzimanju bodova zbog "Slučaja Stančeski" i Banjalučanima vrati tri oduzeta boda.

Ipak, nije sve dobro počelo za tim Vinka Marinovića. Velež je nakon prvog poluvremena imao prednost, ali su domaći fudbaleri uspjeli u nastavku da dođu do preokreta, pa će na zimsku pauzu otići sa 27 bodova.

Prvi dio utakmice pripao je gostima, koji su u ne pretjerano zanimljivih 45 minuta imali blagu terensku inicijativu, iako se većinom igra odvijala između dva šesnaesterca. Loš teren Gradskog stadiona nije išao na ruku niti jednoj ekipi, a promrzli gledaoci nisu vidjeli puno toga u prvoj polovini meča.

REZULTATI 15. KOLA:

Zrinjski - Široki Brijeg 0:0

Radnik - Olimpik 2:2 (1:2)
/Ćosović 34, Hasanović 70 - Pandža 9, 19/

Zvijezda Gradačac - Mladost 3:1 (2:0)
/Stojanov 16, Diata 42, 65, Mujezinović 89/

Borac - Velež 2:1 (0:1)
/Stokić 57, Grujić 77 - Hajdarović 43/

Nedjelja:
Slavija - Drina (13),
Željezničar - Čelik (13),
Vitez - Travnik (13),
Sloboda - Sarajevo (13).

TABELA: Široki Brijeg (+1) 34, Zrinjski (+1) 31, Sarajevo 29, Olimpik (+1) 28, Željezničar 27, Borac (+1) 27, Velež (+1) 23, Slavija 16, Drina 14, Čelik 14, Travnik 14, Vitez 13, Zvijezda Gradačac (+1) 13, Sloboda 12, Radnik (+1) 10, Mladost (+1) 9.

Mostarci su poveli u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 43. minutu. Tomislav Barišić sjajno je proigrao Alidina-Dinu Hajdarovića, koji je izbjegao ofsajd zamku, odlično prsima smirio loptu i poslao je iza leđa nemoćnog Asmira Avdukića.

U nastavku dominacija Banjalučana. Ulaskom Tonija Jovića, koji je zamijenio Aleksandra Subića na pauzi, igra Borca postala je znatno tečnija.

Ipak, Mostarci su u 55. minutu propustili sjajnu priliku, koja se na kraju pokazala kao odlučujući trenutak susreta. Anel Hebibović uputio je centaršut sa desne strane, strijelac gola za Velež Hebivoić zahvatio je loptu, koju je fenomenalnom intervencijom u korner uspio da skrene Asmir Avdukić.

Već u narednom napadu Borac stiže do izjednačenja. Srđan Bečelić pronašao je Jocu Stokića, koji je nadskočio dva protivnička igrača i glavom pogodio za 1:1.

Nastavili su fudbaleri u crveno-plavim dresovima da kidišu ka golu "rođenih", a takva igra isplatila se u 77. minutu. Korner sa desne strane odlično je ispratio kapiten Borca Vladan Grujić i ponovo glavom zatresao mrežu Andrije Dragojevića za potpuni preokret i vođstvo 2:1.

Nije se mnogo toga dešavalo do kraja meča. Mostarci nisu imali snage da se vrate i dođu do izjednačenja, dok su Banjalučani pametnom igrom sačuvali prednost i na zimsku pauzu otišli pobjedom.

Gosti su susret završili sa devet igrača jer su duboko u sudijskoj nadoknadi direktne crvene kartone zaradili Samir Merzić i Anes Haurdić.

BORAC - VELEŽ 2:1 (0:1)

BORAC: Avdukić, Runić, Žižović (od 89' Dujaković), Subić (od 46' Jović), Jevtić, Stokić, Grujić, Radinović, Pilipović, Bečelić, Ilić (od 83' Savanović). Trener: Vinko Marinović.

VELEŽ: Dragojević, Hajdarović (od 65' Haurdić), Ćemalović, Kodro (od 82' Škaljić), Hebibović, Merzić, Zolj, Škahić, Maletić (od 85' Pejić), Blagojević, Barišić. Trener: Nedim Jusufbegović.

TOK UTAKMICE:

- KRAJ UTAKMICE -

95 - Samir Merzić i Anes Haurdić dobili su direktan crveni karton duboko u sudijskoj nadoknadi vremena, pa će Velež susret okončati sa devet igrača!

83 - Nova javna opomena. Darka Maletića faulirao je Uglješa Radinović, zbog čega je fudbaler Borca "nagrađen" žutim kartonom.

77 - GOOOL!!! Preokret Borca! Nakon kornera sa desne strane, kapiten Banjalučana Vladan Grujić bio je  najviši u skoku u kaznenom prostoru Veleža i doveo svoj tim u vođstvo.

75 - Ibrahim Škahić četvrti je igrač u redovima Mostaraca sa žutim kartonom. Isto toliko zaradili su i domaći fudbaleri.

70 - Opasno prijeti Borac. U šesnaestercu Veleža sada je bilo nekoliko domaćih igrača, Jović je pokušao šutirati, ali je odbrana "rođenih" intervenisala i otklonila opasnost. Mnogo zanimljivija utakmica u nastavku.

69 - Razigrali su se izabranici Vinka Marinovića nakon izjednačujućeg pogotka. Sve više fudbaleri u crveno-plavim dresovima stežu obruč pred golom Veleža.

65 - Anes Haurdić zamijenio je strijelca jedinog pogotka Alidina-Dinu Hajdarovića u ekipi Veleža.

63 - Još jedan žuti karton za domaće igrače, četvrti. U bilježnici sudije Bjelice sada je zapisano i ime Mladena Žižovića.

57 - GOOOL!!! Odmah kazna za promašaj i Borac stiže do izjednačenja. Joco Stokić odlično je iskoristio centaršut Srđana Bečelića sa desne strane, nadskočio dva igrača gostiju i postigao svoj šesti gol u sezoni za 1:1.

56 - Prije izvođenja udarca iz ugla Avdukić je protestovao kod glavnog sudije Bjelice smatrajući da je akciji prethodio ofsajd, čini se opravdano, ali je zaradio žuti karton, baš kao i kapiten Banjalučana Vladan Grujić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic 55 - Fenomenalna odbrana Asmira Avdukića! Anel Hebibović ubacio je loptu sa desne strane, strijelac jedinog gola Hajdarović je šutirao, ali nekadašnji reprezentativac BiH sjajno brani i loptu izbacuje u korner.

48 - Šutirao je iskusni Mladen Žižović, lopta je pogodila nekoga na putu prema golu Veleža, ali je Dragojević ipak uspio da interveniše i otkloni opasnost.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Vinko Marinović u nastavku je odlučio da pruži šansu Toniju Joviću, koji je zamijenio Aleksandra Subića.

Kraj veoma slabih prvih 45 minuta na Gradskom stadionu. U nezanimljivoj utakmici Velež sasvim zasluženo vodi protiv Borca 1:0 golom Alidina-Dine Hajdarovića. Banjalučki fudbaleri anemični, bez prave prilike.

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA -

45+4 - Odličan pokušaj Stokića iz slobodnog udarca, ali je Dragojević ipak siguran.

45+3 - Žuti karton i za Mustafu Kodru. Mnogo varnica na terenu u finišu prvog poluvremena.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević 45+1 - U sudijskoj nadoknadi "požutio" je i Darko Maletić.

43 - GOOOL!!! Velež vodi 1:0. Tomislav Barišić odlično je centrirao u srce šesnaesterca Borca, Alidin-Dino Hajdarović izbjegao je ofsajd zamku i matirao nemoćnog Avdukića. Četvrti gol Hajdarovića ove sezone.

35 - Fudbaleri Veleža imaju nešto više loptu u nogama, ali i dalje bez ozbiljnijih prilika. Loš teren otežava posao igračima oba tima.

29 - Prijete i gosti prvi put. Šut Darka Maletića završio je u naručju golmana Borca.

26 - Prvi žuti karton i za fudbalere Borca. Zaradio ga je Petar Ilić zbog neopreznog starta.

25 - Prva javna opomena na utakmici. Mirza Ćemalović upisan je u bilježnicu sudije Vladimira Bjelice iz Istočnog Sarajeva. Ćemaloviću je ovo prvi žuti karton u sezoni.

24 - Polovina prvog dijela meča je iza nas. Nema golova, ali ni prilika.

12 - Ništa zanimljivo ne dešava se na Gradskom stadionu. Igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca, pa su golmani Asmir Avdukić sa jedne i Andrija Dragojević sa druge strane besposleni.

1 - Već nakon tridesetak sekundi igre, Borac je zaprijetio preko svog najboljeg strijelca. Joco Stokić je prošao po desnoj strani, šutirao, ali je lopta završila pored lijeve stative gola Veleža.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BRAVO

Bravo momci, izvukli ste na kraju ovu sezonu. Čestitke, idemo na proljeće još jače i u Evropu, naravno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC