• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Široki remijem do jesenje titule

Autor mondo.ba

U derbiju 15. kola koji sigurno ima veliku važnost u šampionskoj trci, Zrinjski i Široki Brijegi podijelili bodove bez golove. Zvijezda “zakucala” Mladost za dno tabele, Olimpik prokockao vođstvo 2:0.

 PLBiH: Široki remijem do jesenje titule Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Veliki derbi ovog kola, po nekima i derbi prvenstva, ove subote igrao se na stadionu Pod Bijelim brijegom, gdje je lider na tabeli Široki Brijeg gostovao kod aktuelnog šampiona, Zrinjskog, koji na tabeli zaostaje svega tri boda.

Prilika je bilo u Mostaru, ali publika nije vidjela golove, čak ni poslije dosuđenog jedanaesterca za domaćina, pa je Široki završio jesenji dio prvenstva na liderskoj poziciji.

Borba za vrlo vrijedne bodove počela je prilikom Vagnera u 8. minutu, ali je lopta poslije njegovog udarca glavom završila preko gola.

Samo pet minuta kasnije Zrinjski je imao idealnu priliku da povede pošto je dosuđen jedanaesterac nakon što je oboren Simeunović. Međutim, pokušaj Nikolića sa bijele tačke odbranio je Soldo.

U nastavku su gosti pokušali preko Ćorluke ali njegov udarac sa poludistance brani Dujković.

Zrinjski je pred kraj utakmice ponovo imao dobru priliku da povede ali je Soldo odbranio šut Blajića iz situacije koja je obećavala mnogo više.

Podjelom bodova zadovoljniji su gosti koji su sačuvali tri boda prednosti nad Zrinjskim i osvojili titulu jesenjeg prvaka, dok bi Sarajevo eventualnom pobjedom u nedjelju nad Slobodom moglo da izbije na drugu poziciju.

U “derbiju začelja” Zvijezda je u Gradačcu lako savladala Mladost iz Velike Obarske i zakucala ju za dno premijerligaške tabele.

Golovima Stojanova i Diate (dva puta) Zvijezda je vodila i 3:0, a počasni pogodak postigao je Mujezinović u 89. minutu.

Olimpik je na gostovanju Radniku vjerovatno očekivao cijeli plijen, bio je i blizu njega, ali je na kraju napustio Bijeljinu sa samo jednim bodom.

Vodili su gosti 2:0 pogocima Pandže u 9 i 19. minutu, ali Radnik, kome gori pod nogama, nije se predavao. Prvo je Ćosović u 34. minutu smanjio na 2:1, da bi Hasanović u 70. izjednačio na 2:2.

U roku od praktično dve minute. Od 84. do 86. Jusufović je dobio dva žuta kartona i gosti su ostali sa igračem manje, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

REZULTATI 15. KOLA:

Zrinjski - Široki Brijeg 0:0

Radnik - Olimpik 2:2 (1:2)
/Ćosović 34, Hasanović 70 - Pandža 9, 19/

Zvijezda Gradačac - Mladost 3:1 (2:0)
/Stojanov 16, Diata 42, 65, Mujezinović 89/

Borac - Velež 2:1 (0:1)
/Stokić 57, Grujić 77 - Hajdarović 43/

Nedjelja:
Slavija - Drina (13),
Željezničar - Čelik (13),
Vitez - Travnik (13),
Sloboda - Sarajevo (13).

TABELA: Široki Brijeg (+1) 34, Zrinjski (+1) 31, Sarajevo 29, Olimpik (+1) 28, Željezničar 27, Borac (+1) 27, Velež (+1) 23, Slavija 16, Drina 14, Čelik 14, Travnik 14, Vitez 13, Zvijezda Gradačac (+1) 13, Sloboda 12, Radnik (+1) 10, Mladost (+1) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC