• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Pokazali smo veliki karakter!

Autor mondo.ba

Vrijednu pobjedu na oproštaju od svojih navijača za 2014. godinu, fudbaleri Borca upisali su nakon preokreta u duelu sa Veležom 2:1 (0:1) u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na zimsku pauzu sa 27 bodova na kontu.

 Marinović: Pokazali smo veliki karakter! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u dva dana povećao bodovni saldo za šest bodova!

Nakon odluke FIFA da crveno-plavim vrati oduzete bodove zbog "Slučaja Stančeski", Banjalučani su u posljednjem jesenjem kolu na oproštaju od svojih navijača savladali mostarski Velež 2:1, iako su "rođeni" imali prednost nakon prvih 45 minuta.

Dva gola glavom, prvo najboljeg strijelca Joce Stokića (šest golova u Premijer ligi BiH), a zatim i kapitena Vladana Grujića, neutralisali su početno vođstvo Veleža, koje je donio Alidin-Dino Hajdarović u finišu prvog poluvremena.

"Nakon što smo gubili poslije prvog poluvremena, momci su pokazali veliki karakter u nastavku i od sveg srca im čestitam na ovoj pobjedi", rekao je po završetku susreta šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Na kraju prvog dijela sezone, Borac će zimovati u samom vrhu, sa 27 bodova.

"Sa tri boda koje nam je vratila FIFA i današnjom pobjedom, stigli smo do 27 bodova sa kojima možemo biti izuzetno zadovoljni. Imali smo mnogo problema na početku sezone, veoma težak raspored tokom jeseni, gdje smo na domaćem terenu uglavnom igrali sa ekipama iz vrha tabele, tako da na pauzu odlazimo zadovoljni", poručio je Marinović.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović bio je razočaran načinom na koji je njegov tim ispustio bodove na Gradskom stadionu.

"Imali smo stopostotnu priliku za 2:0, nismo postigli gol, stigla nas je kazna, što znači da smo još uvijek mali. Nismo uspjeli da se odbranimo, primili smo golove nakon prekida, a na klupi nismo imali niti jednog veznog igrača da nešto promijenimo u igri. Koštali su nas prekidi, koje nismo uspjeli da iskontrolišemo i izgubili smo meč", istakao je trener "rođenih".

Velež je u sudijskoj nadoknadi vremena ostao bez dva igrača. Crvene kartone zaradili su Samir Merzić i Anes Haurdić.

"Neshvatljivo. Ne razumijem šta se desilo. Da ovako reaguju na kraju utakmice u kojoj nije bilo ozbiljnijih prekšraja. Sudija sigurno nije bez razloga pokazao crvene kartone", smatra Jusufbegović.

Borac je prvi dio sezone završio sa 27 bodova, a Velež sa četiri manje. U prvom proljećnom kolu Banjalučani će ponovo biti domaćini i to Mladosti iz Velike Obarske, dok će Mostarci ponovo gostovati, Drini u Zvorniku.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

alexandar

Idemo dalje!Volim te Borce!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC