• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Barsi lako? Ne zavaravajte se

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Dejan Stanković pred finale Lige šampiona veruje da će Juventus smisliti taktiku koja će "preznojiti" Barselonu. Najbolji trener? Žoze Murinjo, naravno.

U susret finalu Lige Šampiona jedan od najpoznatijih fudbalera Srbije, Dejan Stanković, ekskluzivno za "Top Eleven", najpoznatiju fudbal menadžer igru na svetu, govori o svojim očekivanjima u finalu LIge šampiona u Berlinu Barselona - Juventus, iskustvu i upoređuje način na koji se razmišlja o fudbalu iz ugla igrača i trenera.

"Svi pričaju o napadu Barselone, međutim, po mom mišljenju vezni red je ključ njenog uspeha. Neko ko uspe da na protivničkoj polovini radi presing i oduzima lopte, ni Mesi, ni Nejmar, ni Suarez ne moraju da se vraćaju nazad, tu je sredina terena koja pravi prevagu na terenu", izjavio je Stanković.

Juventus je, za Stankovića, veliko iznenađenje u finalu.

"Juve se jedva probio kroz grupu, ali se u nokaut fazi pokazao kao tim koji želi taj trofej. Biće teška utakmica, jer je Masilmilijano Alegri veliki taktičar, ima iskusne igrače i Barsi neće biti tako lako. Svi pričaju 'ma, osvaja Barsa lagano'. Ja ne mislim tako", kaže Stanković.

Stanković se prisetio i 2010. godine kada je sa Interom osvojio Ligu Šampiona i igrača kojima je ta godina bila poslednja šansa da osvoje najvažniji trofej evropskog klupskog takmičenja. U pitanju je trenutak kada su pokazali neverovatnu posvećenost na terenu i ne sumnja da će se ista priča ponoviti sa Điđijem Bufonom i ostalim igračima Juventusa.

Na pitanje ko je najbolji menadžer na svetu, Stanković nema dilemu - Žoze Murinjo.

"Kod njega sam igrao najbolji fudbal, taktički, fizički. Bio sam uvek spreman".



Evo šta je sve rekao Stanković u intervjuu za "Top eleven".

...
Izvor: YouTube


Menadžerima širom sveta koji igraju ovu igru Stanković poručuje: “Ne moramo svi da sednemo na pravu klupu da bismo bili menadžeri. Svi pratimo Žoze Murinja i njegove odluke tako da se možemo uporediti u nekim momentima i sa njim. Ja sa svojom decom to često radim i od njih dobijam mnogo saveta tako da bih rekao za Top Eleven - pratimo Žozea!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC