• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zof: Ne otpisujte Juventus

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Proslavljeni italijanski golman Dino Zof uoči finala Lige šampiona u kojem se večeras sastaju Juventus i Barselona, poručio da italijanski klub nije bez šansi kao što se predviđa.

Napomenuo je da je Barselona favorit u ovoj utakmici, naglasivši da je potrebno ipak sačekati utakmicu kako bi se vidjelo može li katalonski div pobijediti italijanskog prvaka.

Kako je rekao, Barcelona ne smije omalovažiti i prije vremena otpisati Juventus koji je prošle sezone igrao vrlo dobro.

"Vjerujem da Juventus nema tako male šanse kao što ljudi misle. Juventus je jak, uvježban i kompaktan tim. Može zadati velike probleme Barseloni", rekao je Zof, koji je nekada branio i boje Juventusa.

Prema njegovom mišljenju, Barselona je favorit "zbog iskustva u takvim takmičenjima i zbog toga što u svojim redovima ima Argentinca Lionela Mesija".

Nekadašnji italijanski golman dotakao se i posljednjih dešavanja u FIFA, naglasivši da korupcijska afera nije baš lijep prizor.

"Ako je Sep Blater odlučio podnijeti ostavku, vjerovatno ima dobre razloge za to. Ne znam sve detalje, ali sigurno postoje određene sumnje", kazao je Zof.

Istakao je da je vrlo bitno da se istraže sva posljednja dešavanja unutar FIFA kako bi se saznala prava istina.

"Ja bih volio da Mišel Platini bude naredni predsjednik FIFA, jer je to čovjek koji je odavno u fudbalu i koji bi se borio za dobrobit fudbala. Vidim Platinija kao najprikladniju osobu za ovu funkciju", istakao je Zof.

Govorio je i o italijanskom fudbalu, napomenuvši da je Juventus favorit i naredne sezone.

"Prema ovome što sada vidimo, možemo kazati da će Juventus opet biti favorit. Ali, potrebno je vidjeti koje će igrače dovesti ostali timovi. Inter, Milan i Roma također mogu dovesti dobre igrače. Lazio već ima dobar sastav. Mislim da ćemo imati vrlo dobru sezonu koja će proteći u neizvjesnoj borbi za sami vrh. Govorim to zbog činjenice da je Juventus skoro na samoj polovini prošle sezone obezbijedio titulu prvaka", rekao je Zof.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC