• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventini: Ponos, tuga, matura, penal i kazna

Autor mondo.rs

Fudbaleri Juventusa bili su tužni, ali ponosni. Svako je imao svoje viđenje finalne utakmice Lige šampiona.

U taboru Juventusa – tuga, ali i ponos.

Jasno je "bjankonerima" da su poraženi od boljih od sebe.

Najdirektniji u tom smislu, posle 1:3 u meču sa Barselonom na "Olimpijaštadionu" u Berlinu, bio je štoper Andrea Barzalji.

"Znali smo koliko su kvalitetni, dali smo sve od sebe, ostavili sve što smo imali na terenu, ali Barselona je zaslužila pobedu, jer je talenat očigledno na njenoj strani", rekao je Barzalji.

"Naše glave su visoko, poraz u finalu je uvek teško svariti, ali... Na kraju, njihov kvalitet je doneo prevagu. Niko ne voli da izgubi, mada bi bilo dobro da to što pre prihvatimo. Stigli smo u finale što nije lako, a Barselona je osvojila četvrti trofej u poslednjih devet godina. Znači moguće je, samo moramo da verujemo da to možemo da ostvarimo".

Za tako nešto...

"Za tako nešto je potrebno iskustvo, tako da se lekcije moraju učiti jedna po jedna, a ovaj klub nastavlja da raste i da se razvija. Ubeđen sam da ćemo moći da se vratimo u finale naredne sezone.

Mesi, Nejmar ili Suarez?

"Sva trojica! Pričao sam i sa ostalima, mislimo da su njih trojica među pet najboljih na svetu. Naravno, Mesi je jedan veliki korak ispred svih ostalih i to je dokazao večeras".



Tri gola u tri poslednje utakmice u Ligi šampiona nisu bila dovoljna za slavlje. Pročitajte šta je rekao Alvaro Morata, strelac izjednačujućeg gola za Juve.

"Mislim da smo imali šansu da dobijemo ovaj meč, ali je nismo iskoristili i nisam siguran kada će se ova prilika opet ukazati. Ovo je sjajan sastav, divna familija i moramo da nastavimo da radimo naporno. Ovaj tim nema limita, tim koji može da osvoji Ligu šampiona, a direktori rade na tome da naprave još jači sastav", rekao je Morata.

"Želim da se zahvalim navijačima koji su došli čak ovde, bila je čast nositi ovaj dres za njih".

Trener Maks Alegri? Posle svog prvog finala Lige šampiona, rekao je...

"Imali smo neverovatnu sezonu, igrali veliko finale i tokom naše najbolje igre primili smešan gol. Imali smo šansu da izjednačimo, ali Barselona ima tri neverovatna igrača napred, tako da moraš da koristiš svoje prilike, jer će oni verovatno svoje iskoristiti kao što je bilo".



"Dok smo jurili drugi gol, ostavili smo previše otvorenog prostora i primili gol iz kontre. Ipak, mislim da je Juve imao sjajnu sezonu, osvojili smo Seriju A, Kup Italije, igrali finale Lige šampiona. Šta smo još mogli?"

Maksi je istakao i šta će biti sledeći zadatak...

"Pred nama je zadatak da se učvrstimo među osam najboljih klubova u Evropi, što će nas učiniti još jačim u Seriji A".

Leonardo Bonući rekao je...

"Ponosan sam što sam deo ovog Juventusa koji će biti dugo, dugo respektovan u Evropi, od danas! Na kraju, imali smo sjajan nastup ove sezone, imali smo i dobre periode u samom finalu, imali smo možda i priliku da povedemo kada je fauliran Pogba, ali Barselona nas je kaznila iz kongre", rekao je Bonući.

"Njima sve čestitke, ali i nama jer smo dali sve što smo mogli. Možda nam je nedostajalo malo u završnici, ali svakako sam ponosan što sam deo ovog tima. Svaki igrač želi da pobedi, nikada nije prijatno gledati druge kako slave, ali Juve je danas maturirao u Evropi i to će se tek videti u narednim sezonama".



Fudbaler Juventusa Pol Pogba izjavio je posle poraza u finalu Lige šampiona da je drugi gol Barselone srušio njegov tim.

"Verovali smo kada smo izjednačili. Mislili smo da možemo da pobedimo, ali nas je drugi gol oborio. Pokušali smo opet da se vratimo, ali su dali još jedan na kraju", rekao je Pogba za Skaj Sport.

Golman Juventusa Đanjluiđi Bufon rekao je da je zaista verovao da njegov tim može da pobedi Barselonu u finalu Lige šampiona.

"Ja sam neko ko zna kako da se nosi u trenucima velike radosti i balansira sa razočaranjem. Ovo je jedan od razočaravajućih momenata, koji sport donosi. Prethodno smo navijačima priredili dosta radosti. Šteta što smo porazom završili ovo putovanje, u nekom trenutku sam zaista verovao da možemo", rekao je Bufon za Skaj Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC